TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 26.12.2022.
Na jedinstvenoj lokaciji koja jedina nudi 365 dana čistog zraka, u Sarajevu se rađa potpuno novi koncept življenja ROOF GARDENS.
Osim što stanarima donosi novi doživljaj svakodnevnog života, dio sadržaja ovog kompleksa će biti otvoren i za posjetitelje, što je između ostalog i sama misija ROOF GARDENS-a: okupiti zajednicu ljudi koji dijele iste vrijednosti i ljubav prema prirodi i zdravom životu. Koliko pozitivne energije i sjajnih ljudi stoji iza ovog projekta imali smo se priliku uvjeriti tokom sinoćnje zabave koju je ROOF GARDENS tim organizovao za svoje prijatelje i partnere. Novogodišnje druženje je organizirano u tehnološkom parku GREENPARK SPACE na Trebeviću, koji se nalazi na samo 200 metara od lokacije gdje se trenutno gradi ROOF GARDENS, odakle se pruža veličanstven pogled na Sarajevo.
Prostor je odisao prazničnom atmosferom uz toplu dekoraciju, posebno osmišljen photobooth i svjetlosne efekte koji su naglašavali ljepotu same lokacije. Dovoljno je bilo pogledati okolo da biste se na trenutak osjećali kao da stojite na budućem Centralnom trgu ovog kompleksa koji će biti omiljeno mjesto susreta, zabavnih i kulturnih događaja u Sarajevu.
Uz mnogo emocija, iznenađenja i dobre zabave preko 170 gostiju iz različitih sfera, od poslovne zajednice, arhitekture, dizajna, mode do predstavnika medija i agencija imalo je priliku saznati kako je uopće nastala ideja gradnje jednog ovakvog kompleksa te doživjeti istinski ugođaj koji će ROOF GARDENS donijeti svojim stanarima, ali i posjetiteljima.
Moći ćete poslušati koncert, uhvatiti prve zrake sunca uz jutarnju kafu i prepustiti se ugodnom razgovoru s prijateljima i porodicom. ROOF GARDENS će pružati savršen mir i intimu uz život ispunjen svakodnevnim zadovoljstvima i mnoštvom zanimljivih sadržaja.
Inspirisani Kulturom stanovanja Tatjane i Juraja Nedharta investitori su u samom početku tražili savršena rješenja za ROOF GARDENS. Kako su tokom sinoćnjeg druženja istakli upravo taj put donio im je mnoga prijateljstva, kao i prve kupce koji su željeli ostati dio ove priče i svoj život nastaviti na Trebeviću. Kao rezultat, veliki dio okupljenih na zabavi svoje ideje su utkali u sadašnji koncept ROOF GARDENS-a i postali njegovi budući stanari.
Moderatorica programa bila je poznata TV voditeljica Lejla Durmo, a u nastavku večeri goste je zabavljao Berin Buturović. Kreativni tim ROOF GARDENSA mislio je na svaki detalj pa su i pokloni za goste bili personalizirani i osmišljeni tako da zauvijek pamte ovu zabavu i sa sobom uvijek nose dašak ovog jedinstvenog simbola Sarajeva.
* * *
Fotografije: ROOF GARDENS PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!