Otkrivamo prve detalje o 2. izdanju festivala Garden of Dreams u Sarajevu

EVENT
28.1.2020.

Sarajevo će od 12. do 14.6. biti domaćin drugog izdanja Garden of Dreams Festivala koji ove godine posjetiocima donosi nove lokacije i muzička imena koja će zapaliti plesni podij!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošle godine okupio preko 4.000 posjetilaca koji su 3 dana plesali uz zvuke vodećih imena svjetske elektronske scene, Garden of Dreams Festival i ove godine vraća Sarajevo na svjetski kalendar elektronskih festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival će ove godine magičnim lokacijama i zvjezdanim line-up pokušati nadmašiti prošlogodišnje izdanje koje je nakon 20 godina po prvi put u Sarajevu okupilo 40 renomiranih izvođača elektronske muzike, ali i pružilo priliku mladih bosanskohercegovačkim nadama da se okušaju na festivalskoj pozornici.

NOVI VIZUALNI IDENTITET FESTIVALA GARDEN OF DREAMS

Danas je zvanično predstavljen i vizualni identitet drugog izdanja Garden of Dreams Festivala iza kojeg stoji kreativni dvojac Naida i Ismet Lisica. Inspiriran bosanskohercegovačkom kulturom i tradicijom koju i sam Festival baštini od svog nastanka, vizuali ovogodišnjeg izdanja Festivala u sebi sadrže prepoznatljive tradicionalne predmete kao što su ibrik, kadionica (zvana buhurdar) i šećerluk, oslikavajući „baštu snova“ kao mjesto susreta tradicije i suvremenosti.
Neka vaša ljetna avantura počne u sarajevskoj bašti snova...

Više informacija o Festivalu potražite na službenoj Facebook stranici Garden of Dreams.

 

EVENT , 28.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno