Uspješno završen drugi Social Media Summit - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uspješno završen drugi Social Media Summit

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
23.5.2023.

U četvrtak i petak, 18. i 19.5., održan je drugi Social Media Summit, najvažniji događaj u industriji digitalnog marketinga i komunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Summit je okupio vodeće stručnjake, marketare, predstavnike kompanija i kreatore sadržaja  na društvenim mrežama iz BiH i regije - kako bi razgovarali o najnovijim trendovima, izazovima i inovacijama u području društvenih medija.

Tokom Summita održane su brojne inspirativne prezentacije i paneli, koji su se dotaknuli svih važnih tema u ovoj industriji: Social selling, WEB 3, NFT i Metaverse, Cybersecurity, Trends in Social Media...

Učesnici su razmijenili svoja iskustva, primjere najbolje prakse i strategije uspjeha.

Tema Summita bila je utjecaj društvenih mreža na društvo i ekonomiju. Raspravljalo se o važnosti odgovornog korištenja ovih kanala komunikacije, zaštiti privatnosti korisnika, unapređenju pozitivnih promjena u digitalnom prostoru. Također, naglasak je bio stavljen na inovacije s posebnim fokusom na umjetnu inteligenciju, virtuelnu i proširenu stvarnost... Govornici su istaknuli kako će ove tehnologije oblikovati budućnost društvenih medija i pružiti nove mogućnosti za korisnike i kompanije.

Key note speaker Neil Perkin je u svom izuzetnom izlaganju prezentovao sve pogodnosti umjetne inteligencije i koji su to najbolji načini da iskoristimo sve ono što nam digitalno doba nudi.

 Društvene mreže i umjetna inteligencija se razvijaju dosta brzo i nude nove mogućnosti za brendove. Mislim da smo tek na početku i počinjemo uviđati mnogobrojne mogućnosti korištenja umjetne inteligencije, kao i jedan vid pomoći organizacijama da postanu učinkovitije, ali i da kreiraju nove prilike, jer mnogo toga tek dolazi“ - naveo je Perkin.

Generalni pokrovitelj ovog događaja bila je kompanija Telemach BH, koja nudi usluge najbržeg interneta.

Kako bi i Bosna i Hercegovina mogla ići ukorak sa naprednim, tehnološki i digitalno najpismenijim svjetskim ekonomijama, Telemach BH, uz pomoć moderne, napredne tehnologije koju koristi, osigurao je svojim korisnicima pristup najvećim brzinama interneta u regiji, koje na našoj GIGA mreži dostižu maksimalnu 1 Gbps brzinu. O velikom značaju brzine interneta za komuniciranje i poslovanje na društvenim mrežama uvjerili smo se tokom Social Media Summita, koji je na jednom mjestu okupio brojna značajna imena iz ove industrije te pružio raznolik uvid u posljednja dostignuća i perspektive društvenih mreža“, izjavio Admir Drinić, CEO Telemach BH.

Predstavnica partnera projekta Turističke zajednice Kantona Sarajevo Adisa Kušundžija istaknula je da Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo podržava kvalitetne projekte i događaje u cilju privlačenja turista i turističkog rasta i razvoja, posebno u post pandemijskom vremenu, kada turistička ponuda zahtijeva nove ideje i projekte u cilju privlačenja pažnje potencijalnih turista.

„Social Media Summit je pokazao da se radi o jedinstvenom događaju koji vrijedi podržati, te smo s ponosom partneri. Praćenje društvenih mreža u današnjem vremenu je neophodno, te smo uz stečeno znanje na Summitu dobili nove ideje za razvijanje naših socijalnih platformi.“

 Tokom Summita dodijeljene su i nagrade Digital Cup - nagrade kompanijama i brendovima koje su se, istaknule svojim iznimnim doprinosom i postignućima u korištenju društvenih medija i realiziranja kampanja putem ovih kanala, ali i Influencer Award za najbolje influencere u BiH i regiji, koji su svojim radom i aktivnostima - koje su provodili na društvenim mrežama utjecali na pozitivne promjene u društvu, promovirali vrijednosti, upoznavali nas sa brendovima, novitetima, destinacijama…

 Dobitnici Digital Cup su:

 1. Nagrada u kategoriji najbolja društveno odgovorna digitalna kampanja - NLB Banka  Sarajevo;
 2. Nagrada u kategoriji najbolja digitalna integrisana kampanja - dm drogerie markt BiH;
 3. Nagrada u kategoriji najbolja Instagram kampanja - Grand kafa
 4. Nagrada u kategoriji najbolja digitalna kampanja za promociju sporta, turizma i kulture -  Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo;
 5. Nagrada u kategoriji najbolja influenser marketing kampanja - Lutrija BiH;
 6. Nagrada u kategoriji najbolja Facebook kampanja - Telemach BH;
 7. Nagrada u kategoriji najbolja digitalna kampanja lansiranja novog proizvoda - Argeta veggie;
 8. Nagrada u kategoriji najbolji podcast - Emela Burdžović/N1;
 9. Nagrada u kategoriji najbolja kolaboracija brenda i influencera - Grand kafa
 10. Nagrada u kategoriji najbolja beauty digitalna kampanja - Avon;
 11. Nagrada u kategoriji najbolja digitalna PR kampanja - Hemofarm;
 12. Nagrada u kategoriji najbolja edukativna digitalna kampanja - BH Telecom;
 13. Nagrada u kategoriji najbolja content marketing kampanja - Avene.Dobitnici Influencer Award su:

 1. Najutjecajnija ženska influencerica - Hana Hadžiavdagić
 2. Microinfluencer godine - Mirela Redžić
 3. Beauty influencer - Samra Menzilović
 4. Food influencer - Neno Svjetlanović
 5. Tiktoker godine - Leonardo Lamon
 6. Društveno najodgovorniji influencer godine - Brankica Raković
 7. Najdraži izbor klijenta - Mirza Mustafagić
 8. Fitness & Health influencer - Ana Bavrka
 9. Fashion influencer - Erna Saljević
 10. Travel influencer - Robert Dacešin

Pored navedenih kategorija, dodijeljeno i je priznanje People's Choice koje je prema izboru posjetilaca web stranice dodijeljeno Hani Hadžiavdagić.

 Organizatori Summita izrazili su zadovoljstvo uspješnom realizacijom događaja i zahvaljuju svim učesnicima, sponzorima i partnerima koji su svojim angažmanom doprinijeli implementaciji ovog velikog projekta.

Generalni pokrovitelj drugog Social Media Summita je kompanija Telemach, partner projekta Turistička zajednica Kantona Sarajevo - Visit Sarajevo, zlatni sponzor Cedevita, srebreni sponzori Argeta veggie, InstaGrand, essence, Courtyard by Marriott Sarajevo, Catrice cosmetics, Vivia voda. Prijatelji projekta su: MI 99, Maza, Hercegovina Produkt,  Vispak, Cupra, Kent, Menprom, eCommerce asocijacija u BiH.

Medijski partneri: Faktor, Ladies In, InStore magazine, Oslobođenje, O - više od klika, Ultra magazin, FBL, Gracija,  Radiosarajevo.ba, Furaj.ba, Bonjour.ba, Urban magazin, Dobar dan, Savjetnici, Poduzetnica, Nezavisne novine, Business magazin, Journal, Dalmatinski portal, Zdravi portal, Nova BH, OBN, Hayat, O kanal, RSG radio, Antena, Max media, Nova oprema, Total media, Led media, Connect media.

Organizator je marketinška agencija Altermedia.

***
Foto: Social Media Summit PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno