DRIVE Leadership & Talent konferencija: Događaj koji morate doživjeti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

DRIVE Leadership & Talent konferencija: Događaj koji morate doživjeti!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
13.9.2023.

Brži napredak tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju i automatizaciju, ima dubok utjecaj na budućnost rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ove tehnologije mogu stvoriti nove mogućnosti i istisnuti određene vrste poslova. Kome pripada budućnost rada - ljudima ili vještačkoj inteligenciji, te kako da privučete, zadržite i upravljate talentima na današnjem tržištu rada, govorit će se uz stvarne i vrhunske primjere na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji u organizaciji kompanije Kolektiv d.o.o/MojPosao.ba u srijedu 4. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu.


Ove godine konferencija pokriva vodeće teme kao što su: napredno liderstvo, novi modeli rada, inovativni pristupi u privlačenju i zadržavanju talenata. Ovo je izvanredna prilika za HRM profesionalce i lidere da istraže najnovije trendove i strategije u području upravljanja ljudskim resursima.

U proteklih jedanaest godina na jednom mjestu organizatori su okupili preko 2.000 lokalnih i regionalnih stručnjaka, te preko 100 vodećih i svjetskih govornika. Uz ovogodišnji slogan konferencije „Humans after all“ (Ljudi poslije svega), te u sklopu osam sati specijalno kreiranog sadržaja čekaju vas međunarodni i domaći eksperti koji će podijeliti svoja iskustva i znanja.

 

Predstavljamo istaknute govornike


Jeste li se ikada zapitali kako lideri postaju vizionari u ovom dinamičnom dobu? Prva govornica na konferenciji je Lucy Adams – Izvršna direktorica “Disruptive HR” i bivša direktorica ljudskih resursa BBC-a koja će govoriti o liderstvu u svijetu ubrzanih promjena. Uloga lidera nikad nije bila važnija i ako želite istražiti tajne uspješnog vodstva, ovo ne smijete propustiti.

 Butzi (Johannes Alinhac), međunarodni govornik i 4 X TEDx govornik sa kojim ćemo „uploviti“ u svijet čarolija stvaranja zadovoljstva na radnom mjestu. Njegova originalnost leži u vještinama i iskustvu mađioničara koje koristi kako bi osnažio svoju publiku da budu kreativniji i agilniji. Kako bi to postigao, u svojim govorima i radionicama otkriva tajne i tehnike najboljih svjetskih mađioničara, vodeći sudionike na čarobno putovanje kako bi ih osnažio.

Kreshnik Halili - Lider u IT i informacijskoj sigurnosti s više od 12 godina iskustva u bankarskoj industriji i član Uprave Raiffeisen Bank dd BIH, podijelit će svoje vrijedno znanje i uvide o tome kako se nositi s izazovima i mogućnostima koje donosi digitalna era.

Kako upravljati talentima u promjenjivom okruženju, te kako bolje da razumijete izazove i prilike na savremenom tržištu rada su neke od ključnih tema sa kojim će vas upoznati Nermana Ajanović-Hajdarpašić, direktorica operacija kompanije Kolektiv/MojPosao.ba. Ona je govornica koja će vas voditi kroz (R)evoluciju tržišta rada! 

Osim navedenih govornika, na konferenciji će se pojaviti i mnogi regionalni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine kako bi podijelili svoja znanja i prakse u oblasti ljudskih resursa. Očekuju vas stručne radionice i zanimljivi paneli. Budite u toku jer uskoro stiže više informacija.
 

Priznanja za Najbolju HR praksu u BiH! 
 
I ove godine, uz specijalna predavanja stručnjaka, centralno mjesto zauzima predstavljanje i izbor za Najbolje HR prakse Bosne i Hercegovine. Ovaj dio konferencije omogućava učesnicima da se upoznaju sa praktičnim iskustvima kompanija iz BiH koje mogu primijeniti i u svom okruženju. Pored toga, cilj je nagraditi najbolje HR prakse i motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene.  
 
HR praksu možete prijaviti najdalje do 21. septembra 2023. godine putem linka.

Popis predavača, sažeti program konferencije, te informacije o slobodnim mjestima na konferenciji pronađite na www.drive.ba.

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno