TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 27.3.2020.
BISTro je urbano mjesto u Sarajevu u kojem se spajaju odlična ulična hrana i craft pive.
Naime, nakon pokretanja prve mikro pivovare, entuzijastični tim koji se krije iza brenda The Brew Co. napravio je korak dalje te otvorio BISTro.
Budući da je jedna od omiljenih adresa #zaraju u Sarajevu zatvorena uslijed naredbi Civilnog stožera, jutros su na svojim mrežama objavili da od danas možete naručiti njihove craft pive, točnije Sefte, Maher i Furku na kućnu adresu.
Dostava će teći na području Sarajeva u roku 24h sata od narudžbe, a omiljeno craft pivo možete naručiti slanjem privatne poruke na njihovoj službenoj Facebook stranici.
"Iako nam BIS ne radi i naša priča prolazi kroz jedan izazovan period, ovo je neki način da budemo zajedno. Barem kroz naš craft #zaraju. ?
Pored toga što ćete moći naručiti i uživati u našim prepoznatljivim stilovima, zapamtite da narudžbom naših craft stilova u ovom periodu direktno podržavate naš rad u ovom izazovnom periodu! Podržavamo se od samog početka, a ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put! #supportyourlocalbusinesss
Danas za sutra! Ž i vidimo se ubrzo na vratima i ispred zgrada! ❤️" - poručili su iz BISTro.
Više detalja saznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici klikom OVDJE.

TEKST: Adelisa Mašić
Kupovne tortilje su praktične, ali domaće imaju onu posebnu teksturu i miris koji ne možeš kupiti.
U samo pola sata, od nekoliko osnovnih sastojaka, možeš napraviti mekane, elastične tortilje koje će svaku večeru pretvoriti u mali gastro ritual.
Savršene su uz piletinu, povrće, sir ili samo malo maslaca i začina, jer jednom kad ih napraviš, teško ćeš se vratiti kupovnim.
Trebat će ti:
- 1 kg mekog brašna
- 2 vrećice praška za pecivo
- 600 ml tople vode
- 2 dl ulja
- 1 kašika soli
Kako ih pripremiti?
U velikoj zdjeli prosij brašno, dodaj so i prašak za pecivo, a zatim naizmjenično ulijevaj toplu vodu i ulje. Mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Foto: @nicolesfoodbowls
Prekrij ga folijom i ostavi da odmori 30 minuta, taman dovoljno da napraviš kafu i upališ omiljenu playlistu.
Foto: @nicolesfoodbowls
Zatim otkidaj komade od oko 50 g, oblikuj u loptice i tanko razvaljaj. Odmah ih peci na suhoj, zagrijanoj tavi (bez ulja), po minutu-dvije sa svake strane, dok se ne pojave zlatne tačkice.
Foto: @nicolesfoodbowls
Rezultat? Mekoća koja miriše na domaće i savršeno se savija oko svakog zalogaja.
Bonjour savjet: Tortilje možeš zamrznuti, a kasnije ih samo kratko podgrijati na tavi. Ostaju iste kao svježe, možda čak i bolje.
Iako su gotove varijante praktične, ništa ne može zamijeniti miris toplog tijesta i osjećaj da si sve napravila samam uz samo nekoliko sastojaka i malo dobre volje.
Foto: @jakjalubiejesc
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!