TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 27.3.2020.
BISTro je urbano mjesto u Sarajevu u kojem se spajaju odlična ulična hrana i craft pive.
Naime, nakon pokretanja prve mikro pivovare, entuzijastični tim koji se krije iza brenda The Brew Co. napravio je korak dalje te otvorio BISTro.
Budući da je jedna od omiljenih adresa #zaraju u Sarajevu zatvorena uslijed naredbi Civilnog stožera, jutros su na svojim mrežama objavili da od danas možete naručiti njihove craft pive, točnije Sefte, Maher i Furku na kućnu adresu.
Dostava će teći na području Sarajeva u roku 24h sata od narudžbe, a omiljeno craft pivo možete naručiti slanjem privatne poruke na njihovoj službenoj Facebook stranici.
"Iako nam BIS ne radi i naša priča prolazi kroz jedan izazovan period, ovo je neki način da budemo zajedno. Barem kroz naš craft #zaraju. ?
Pored toga što ćete moći naručiti i uživati u našim prepoznatljivim stilovima, zapamtite da narudžbom naših craft stilova u ovom periodu direktno podržavate naš rad u ovom izazovnom periodu! Podržavamo se od samog početka, a ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put! #supportyourlocalbusinesss
Danas za sutra! Ž i vidimo se ubrzo na vratima i ispred zgrada! ❤️" - poručili su iz BISTro.
Više detalja saznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici klikom OVDJE.

TEKST: Adelisa Mašić
Police u kuhinji često kriju male staklenke začina koje čuvamo godinama, ali jeste li se ikada zapitali: može li začinima zapravo isteći rok trajanja?
Iako su sušeni začini poznati po dugotrajnosti, njihova aroma i snaga s vremenom ipak blijede. Koliko dugo će zadržati pun okus zavisi od vrste, načina obrade i najvažnije, od uslova u kojima ih čuvamo.
Biljni začini poput bosiljka, origana, timijana, lovora, peršuna ili metvice traju u prosjeku do tri godine, ali nakon tog perioda postaju blaži i manje mirisni.
Mljeveni začini poput cimeta, đumbira, kurkume ili paprike gube intenzitet nešto brže, najčešće nakon dvije godine, jer su sitno mljeveni i više izloženi zraku i svjetlu.
So je izuzetak: ona traje neograničeno, ali ako je aromatizovana drugim začinima i oni s vremenom gube snagu.
Važno je znati da se začini ne kvare u klasičnom smislu: ne mogu izazvati zdravstvene probleme, ali nakon određenog vremena više neće obogatiti jelo onako kao svježi.
Najbolji način da to provjerite je jednostavan: pomirišite i okusite. Ako miris nije snažan i prepoznatljiv, vrijeme je da začinu kažete zbogom.
Mali savjet: čuvajte začine u dobro zatvorenim posudama, daleko od svjetla i vlage i uživat ćete u njihovoj aromi duže nego što mislite, jer čak i najmanji prstohvat svježeg začina može promijeniti cijelo jelo.
Foto: @photo.xzera
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!