Donosimo dio atmosfere s ljetnog festivala vina 'Fina degustacija'

MODNE VIJESTI
25.6.2018.
 U petak je, egzibicionim dijelom za vinsku publiku i Finom zabavom u Coloseum Clubu, završeno dvodnevno, ljetno izdanje Sarajevo Wine Weekenda, naziva Fina degustacija. Organizatori, Sarajevo Wine Weekend i kompanija Fina Vina, su u najavi festivala objasnili da je ovo izdanje nešto što će postati praksa. Između dvije centralne manifestacije najveće i najpoznatije izložbe vina u zemlji koja se tradicionalno održava u desetom mjesecu, organizirat će se i ljetni festivali, sa različitim tematikama.

Primjerice, prošle godine je ljetni festival održan u Botaničkoj bašti zemaljskog muzeja i predstavila su se isključivo svježa vina iz berbe 2016., dok su prošlog vikenda u Narodnom pozorištu u Sarajevu bile najnagrađivanije regionalne vinarije. Publika je tako imala priliku probati i trenutno najveću zvijezdu svjetske vinske scene, liniju Opoka Slovenca Marjana Simčiča, nedavno proglašenog najboljom od na listi odabranih pedeset svjetskih vinarija čuvenog Luke Đardinija. Također, među izlagačima su bile i vinarije koje su premijerno predstavljene na bh. sceni, a njihova vina će kasnije ovog ljeta biti dostupna. Iznenađenje za publiku je bila vinarija Chichateau iz Srbije, sa spektakularnom pričom i funky prezentacijom, koja nije uobičajena za vrhunske vinske etikete. Egzotični četverac iz Šišatovaca koji su, kako sami kažu, «poštovaoci garažnog vinarstva» je izabran kao favorit publike i s nestrpljenjem se očekuju njihova vina.

Festival kojem je nemoguće odoljeti – 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend – se naredni put održava 19. i 20.10. na već poznatoj lokaciji Doma Oružanih snaga BiH (Dom Armije), a atmosferu ljetnog izdanja pogledajte u videu.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: