Domaći brand Mateyaneira predstavio kolekciju na Ljubljana Fashion Weeku

MODNE VIJESTI
9.11.2017.
Drugi dan Ljubljana Fashion Weeka prošao je i u znaku Mateyaneira revije na kojoj su predstavili svoju prvu kolekciju. Mateyaneira je novo ime na dizajnerskoj sceni kojeg čine dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić. Njegujući minimalistički pristup modi, dizajniraju odjeću jednostavnog, ali pamtljivog dizajna koji pozornost stavlja na kroj odjeće.

„Na Ljubljana Fashion Weeku smo predstavile našu prvu kolekciju, koja je živa već neko vrijeme, s tim da smo imale nove modele kojima smo obogatile i osvježile CUT kolekciju. Ovo je inače prvi put da je ta kolekcija prikazana na modnoj pisti i veliko nam je zadovoljstvo bilo odazvati se na poziv organizatora Ljubljana Fashion Weeka. Također želimo istaći kako nam je učešće na ovom fashion weeku prelijepo iskustvo, nakon kojeg smo stekle mnogo novih poznanstava i prijatelja. Naše stvari se od sljedeće sedmice mogu pogledati (i kupiti) u ljubljanskom Concept storeu Pentlja, što nam je takođe jako drago, budući da smo poslije revije dobile jako puno upita gdje se mogu naše stvari naći.“ – komentirale su Mateja i Neira, duo koji se krije iza etikete Mateyaneira.


MATEYANEIRA LJFW 1

Kolekcija sama po sebi odiše poslovnim chicom, sastoji se od odijela posebnim po suptilnom seksipilu, sa savršeno čistim rezovima i čvrstoćom. Inspirirana su muškim odijelima, te su u izradi koristile i materijale i pozamanteriju specifičnu za muška odijela.
Drugi dio kolekcije specifičan je zbog svoje blage agresivnosti, izražene kroz upotrebu kože i vještačkog krzna u kombinaciji s kožom. Lookovi su samosvjesni i odišu samopouzdanjem, budući da imaju dozu ekscentričnosti- prozirni materijali poput svile zahtijevaju i malo hrabrosti kako bi se iznijeli u što boljem svjetlu. Kožne hlače su naš do sada najuspješniji model i njihova izrada je specifična jer se rade isključivo po mjeri, a sada smo tu porodicu proširile za još dva modela.“ – nadodale su.

„Htjele bismo još jednom pohvaliti organizatore ovog eventa, posao je bio veliki i jako zahtjevan, a svi, uključujući i modele koji su nosili revije su bili na visini zadatka i zaista je bilo zadovoljstvo prikazati nešto iza čega čvrsto stojimo i na kraju dobiti tako lijep feedback.“
Fotografije s revije i cijelu kolekciju donosimo u nastavku.

PreviousNext

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: