Stil ove Skandinavke obožavamo, a zaljubili smo se i u njen dom s chic estetikom i cool detaljima - Bonjour.ba - bh.life...

Stil ove Skandinavke obožavamo, a zaljubili smo se i u njen dom s chic estetikom i cool detaljima

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
13.7.2021.

Ljubav prema modi nerijetko ide ruku pod ruku sa ljubavi prema uređenju interijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Sve je u balansiranju naše želje da se istaknemo.'' - kaže Pernille u svojoj knjizi koja govori o modim ikonama kao što su Coco Chanel i Phoebe Philo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandinavska estetika, kombinovanje klasičnog i neformalnog stila zaštitni su znak ove it cure s Instagrama, čiji profil broji milion pratitelja.
Pernille je zaljubljenica u modu, poznata stilistkinja, spisateljica i dizajnerica. Nas je posebno privukla njena sposobnost za uređenje minimalističkog, ali i trendovskog interijera.

Njen dom krasi stajliš bubble couch, koji je originalno dizajnirao Mario Bellini, inspirisan talijanskom arhitekturom. Zatim neobične stepenice koje su pravo umjetničko djelo, kao i monohromatsko prostrano kupatilo inspirisano prirodom.

Stolice, kako kaže, skuplja godinama, tako da one za trpezarijskim stolom odišu vintage notom, ali posjeduje i stolicu koja je pravi trend u svijetu interijera. Govorimo o onoj stolici od ratana koju gotovo stalno viđamo na društvenim mrežama.

Zavirite u interijer Pernille Teisbaek kroz fotografije u nastavku. 

 

 

 

 

***
Naslovna fotografija: @pernilleteisbaek
Tekst: Emina Smaka

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno