Znamo što donosi dmLIVE s popularnom dermatologinjom: Otkrijte tajnu zdravog tjemena - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znamo što donosi dmLIVE s popularnom dermatologinjom: Otkrijte tajnu zdravog tjemena

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

KOSA
22.4.2024.

Drogerijski lanac dm je prije nekoliko mjeseci predstavio novu pogodnost u sklopu aplikacije Moj dm, online shopping emisiju – dmLIVE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Emisija je zamišljena kao opušteni razgovor sa stručnjacima iz raznih oblasti, kojima i sami možete postavljati pitanja putem aplikacije. Kroz njihov razgovor ćete dobiti razne savjete, informacije o proizvodima koji su u fokusu, kao i detalje o pogodnostima live kupovine za vrijeme emisije.  

Sljedeći dmLIVE ugostit će popularnu dermatologinju Hanu Helppikangas – Hunaru, koja je specijalistica dermatovenerologije, zaposlena u Poliklinici AGRAM te je, između ostalog, dobitnica vrijednog priznanja Europske akademije dermatovenerologa za 2019. godinu za Euromelanoma kampanju.


Prim. Mr. sc. Hana Helppikangas - Hunara, dr. med., specijalistica dermatovenerologije

Foto: @hanahelppikangasFokus razgovora s doktoricom Hanom bit će na zdravlju tjemena, jer tu počinje vaše putovanje prema lijepoj i zdravoj koži i kosi. Stoga, u svoje notese zapišite datum 24. 4. 2024. i u 18.30 h im se pridružite na aplikaciji kako biste saznali tajne zdravog vlasišta.

Briga o zdravlju vlasišta često je zanemarena, dok se mnogi od nas fokusiraju na njegu kose. Dakle, ako vam je cilj zdrava, lijepa i bujna kosa, ne trebate podcijeniti važnost očuvanja zdravlja vlasišta, jer ono igra ključnu ulogu u općem stanju naše kose.
Različiti problemi kao što su perut, svrbež, iritacija ili čak gubitak kose mogu proizaći iz neadekvatne njege vlasišta, a osim što uzrokuju fizičku nelagodu, ovi problemi također mogu utjecati na naše samopouzdanje.

Kako biste sa sigurnošću znali koje je proizvode najbolje birati, kroz ovaj dmLIVE razgovor, saznat ćete sve o tome kako i zašto se perut uopće pojavljuje, kako razlikovati suho i masno tjeme te kakva tehnologija i koji proizvodi mogu efektivno pomoći na vašem putu prema zdravom vlasištu.
Proizvodi u fokusu će biti šamponi brenda Head & Shoulders - vodeći svjetski brend* šampona protiv peruti, koji udvostručuje svoju borbu protiv ovog problema lansiranjem 2XProtect tehnologije. Najnovija formulacija proizvoda pruža dvostruku zaštitu**, obračunavajući se s okidačima peruti koji vrebaju na površini vlasišta i duboko u porama vlasišta kako bi se spriječilo njegovo ponovno pojavljivanje.

Ova nova tehnologija predstavlja nastavak dugogodišnje posvećenosti brenda u pružanju do 100% učinkovitih rješenja protiv peruti***, čime potvrđuje svoju poziciju lidera u borbi protiv ove neugodne pojave.
Head & Shoulders je brend koji nudi razne vrste šampona, za razne tipove tjemena, ali je važno znati da je njihova formula razvijena tako da bude nježna prema svakoj kosi i vlasištu. Iz tog razloga formulacija je kreirana bez nepotrebnih sastojaka poput parabena, fosfata, parafina i soli aluminija.

Na dmLIVE eventu saznat ćete i detalje o tome koliko često možete prati kosu s ovim šamponima te kako izabrati onaj koji je idealan za vaše vlasište, a uz to možete dobiti i odgovore na vaša pitanja koja postavite direktno u aplikaciji za vrijeme emisije.


* Vodeći svetski brend – Proračun Procter & Gamble je delimično zasnovan na podacima koje je Nielsen prijavio preko svojih sindiciranih baza podataka za kategoriju šampona protiv peruti za vremenski period od jula 2022. do juna 2023., za ukupnu bazu podataka za zemlju, prema Nielsenu standardna hijerarhija proizvoda. Autorska prava © 2023, kompanija Nielsen.

** 2x zaštita/dvostruka zaštita: U poređenju sa kolekcijom Deep Cleanse

*** Do 100% zaštita od peruti: Vidljiva perut, uz redovnu upotrebu

* * *
Foto: Head & Shoulders PR

Povezani članci

Najpopularniji članci