TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 25.8.2016.
Većina nas jutro počinje uz omiljeni miris svježe pripravljene kave. Njezin miris i okus nas razbuđuje, opušta i priprema za izazove koje novi dan donosi sa sobom. No, što kada bismo vam otkrili ukusan, jednostavan i iznimno praktičan način koji će vam omogućiti da u svojoj omiljenoj kavi uživate čak i dok se vozite na posao ili dok odlazite po djecu u vrtić?
I uz sve to da će vaša kava biti u svojoj ljetnoj verziji – rashlađena, osvježavajuća i prepuna novih okusa upotpunjenih čokoladom ili vanilijom? Zahvaljujući novitetu iz Meggle radionice, praktičnim i dizajnerski neodoljivim coffe to go čašama, ovakav užitak u pokretu je moguć, stoga opremite se svojim pakiranjem čašica (ili zaigrajte našu nagradnu igru) i krenimo u kuhinju!




BONJOUR i MEGGLE vas nagrađuju!
Sigurni smo da smo vas receptom inspirirali da si ovom ukusnom kavom uljepšate narednu šetnju ili odlazak na posao, zbog čega ćemo vas i nagraditi! Naime, dovoljno je da napravite fotografiju svog jela spravljenog s Meggle proizvodima i postavite ju na svoj Instagram. Uz to dodajte i hastagove #megglebih, #gastroizazov te tagirajte Meggle BiH i BONJOUR profil kako bismo pronašli vašu fotografiju i onu najkreativniju darujemo poklon paketom Meggle coffe to go čašica kako biste u svojoj kavi mogli uživati i u pokretu. Nagradna igra vrijedi za naše čitatelje iz Bosne i Hercegovine, a igramo se do 7.9.2016. u 12:00h kada na BONJOUR.ba Instagramu objavimo ime dobitnika. Sretno!

TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!