TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 8.9.2016.

Jesen nas uvijek asocira na početak školske godine i onaj poseban osjećaj koji imamo dok svog voljenog školarca ujutro vozimo do škole. Naravno ohrabrujemo ih da budu uspješni u izvršavanju svojih obveza, no jednakim, ako ne i većim žarom se trudimo da im za vrijeme nastave osiguramo i zdrav, uravnotežen obrok kako bi se uvijek dobro osjećali i bili zdravi. Istovremeno želimo da imaju užinu koja ć

Jesen nas uvijek asocira na početak školske godine i onaj poseban osjećaj koji imamo dok svog voljenog školarca ujutro vozimo do škole. Naravno ohrabrujemo ih da budu uspješni u izvršavanju svojih obveza, no jednakim, ako ne i većim žarom se trudimo da im za vrijeme nastave osiguramo i zdrav, uravnotežen obrok kako bi se uvijek dobro osjećali i bili zdravi. Istovremeno želimo da imaju užinu koja će im se svidjeti okusom, ali i koja nam neće oduzeti puno dragocjenog vremena za pripremu u jutarnjim satima.

Inspirirani tim potrebama mama i školaraca, iz Megglea nam stiže Milky Max Junior mlijeko sa dodatkom vitamina D i kalcija kojeg osim omiljenog okusa mlijeka, oplemenjuju i okusi meda i keksa, a sve to u praktičnom pakiranju sa slamčicom koje stane u svaku školsku torbu. Prepoznati ćete ih po životinjicama koje su ocrtane na pakiranju, pa tako kravica predstavlja natur mlijeko, snažni lav je tu za okus biskvita i vrijedna pčela školarcima donosi mlijeko s okusom meda. I dok djeca uživaju u mlijeku zbog okusa, mame ga biraju jer je Milky Max Junior obogaćen vitaminom D i kalcijem, te kao takav čini izvrstan i zdrav izbor za djecu, jer znaju koliko su vitamin D i kalcij važni za kosti i zubiće.

Za one koji žele čašicu više i uživati doma u posebnim okusima Meggle Milk Max Junior mlijeka, tu je i litarsko pakiranje, kojeg smo mi ovoga puta iskoristili za pripremu kreativnog, ukusnog i zdravog školskog obroka za naše školarce.

modamo meggle milky max sastojci

modamo meggle milky max 02

modamo meggle milky max 03

modamo meggle milky max 04

modamo meggle milky max 05

modamo meggle milky max 06

modamo meggle milky max 07

modamo meggle milky max 08

modamo meggle milky max 09

 

BONJOUR.ba i MEGGLE nagrađuju školarce

mjesečnom zalihom Milky Max Junior mlijeka!

Našu školsku užinu su već isprobali stručnjaci u ocjenjivanju, tj naši školarci, stoga ne sumnjamo da će se američke palaćinke s voćem i mlijekom naći u torbama vaših mališana.

No, one najkreativnije među vama smo odlučili nagraditi i to s paketom od 24 komada Milky Max Junior mlijeka sa slamčicom, u kojem školarci mogu uživati cijeli mjesec, podnom naljepnicom za dječju sobu te sa hengerima životinjica koje spustite sa stropa u sobi svojih školaraca.

modamo meggle milky max 10

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, dovoljno je da napravite fotografiju svog jela spravljenog s Meggle proizvodima i postavite ju na svoj Instagram. Uz to dodajte i hastagove #megglebih, #gastroizazov te tagirajte Meggle BiH i BONJOUR profil kako bismo pronašli vašu fotografiju i onu najkreativniju darujemo nagradama. Igramo se do 21.9.2016. u 12:00h kada na BONJOUR.ba Instagramu objavimo ime dobitnika. Sretno!


Bonjour

Medenjaci pretvoreni u adventski vijenac: Slatkiš koji će vašem stolu dati pravi blagdanski šarm

TEKST: Ada Ćeremida

Medenjaci pretvoreni u adventski vijenac: Slatkiš koji će vašem stolu dati pravi blagdanski šarm Medenjaci pretvoreni u adventski vijenac: Slatkiš koji će vašem stolu dati pravi blagdanski šarm

Miris medenjaka, toplina cimeta i ona meka blagdanska svjetlost teško je zamisliti prazničnu sezonu bez tog osjećaja doma koji se pojavi čim upalimo prvu adventsku svijeću.

Ove godine, društvene mreže preplavio je jedan poseban trend: adventski vijenac napravljen u potpunosti od medenjaka. Jestiv, dekorativan i tako cozy, ovaj vijenac spaja sve ono što volimo u decembru: DIY, blagdansku kreativnost i mirise koji vraćaju najljepše uspomene.

Upravo takav jedan primjer stigao nam je od Nikoline, kreatorke iza Mart dizajn profila, čiji je mirisni, ručno rađeni vijenac odmah privukao pažnju.

Za sve koji žele unijeti još više topline u svoj dom, donosimo recept koji je Nikolina podijelila sa nama za medenjake i korak-po-korak upute kako pretvoriti jednostavno tijesto u najšarmantniju božićnu dekoraciju koju ćete staviti na sto.
 
 


 

Adventski vijenac od medenjaka: recept i koraci koje može svako pratiti


Potrebni sastojci za tijesto:

  • 150 g maslaca sobne temperature

  • 150 g smeđeg šećera

  • 1 jaje

  • 115 g meda

  • 1 kašičica arome vanilije

  • 400 g glatkog brašna

  • 1 kašičica sode bikarbone

  • 1 kašičica začina za medenjake


Za početak, u većoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake kako bi se mirisi ravnomjerno rasporedili kroz cijelo tijesto. U drugoj posudi izmutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte jaje i ponovo kratko izmutite. Kada se smjesa poveže, umiješajte med i aromu vanilije. 

medenjak_vijenac_recept_bozic_bonjour_ba3

Suhe sastojke potom lagano dodajte u ovu kremastu smjesu i umijesite mekano, pomalo ljepljivo tijesto, baš takvo treba biti, pa nemojte dodavati više brašna. 

Na kraju ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje dva sata da se lijepo stisne i bude lakše za oblikovanje.

medenjak_vijenac_recept_bozic_bonjour_ba4
 

Kako oblikovati adventski vijenac od medenjaka?


Kada se tijesto dovoljno ohladilo, razvaljajte ga na debljinu od oko 3–4 mm, idealno direktno na papiru za pečenje kako biste ga kasnije lakše prebacili. 

Zatim, pomoću okruglog rezača, manjeg tanjira ili bilo kojeg okruglog predmeta, izrežite veliki vanjski krug promjera oko 30 cm, a potom i manji unutarnji krug od približno 10 cm  tako dobijate bazu za svoj jestivi adventski vijenac. 

Od preostalog tijesta izrežite pahuljice, zvjezdice ili kombinaciju oblika koji vam se najviše sviđaju, jer će upravo oni dati volumen i slojevitost gotovom vjencu. Sve dijelove pecite 9–11 minuta na 180°C, dok rubovi ne poprime laganu zlatnu nijansu. 

medenjak_vijenac_recept_bozic_bonjour_ba1

Nakon što se ohlade, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu s nekoliko kapi limuna, prilagođavajući gustinu po potrebi. Prebacite glazuru u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte rubove pahuljica i zvjezdica, pa ih ostavite da se potpuno osuše oko pola sata. 

Kada je sve spremno, počnite slagati vijenac: na osnovni krug lijepite pahuljice malom količinom glazure i slažite ih u lagani preklop kako bi izgledale bogato, razigrano i dekorativno. Na kraju dodajte suhe naranče, anis, štapiće cimeta ili čipkaste mašnice za dodatnu teksturu i vintage šarm. 

Postavite četiri male svijeće i vaš cozy, mirisni i potpuno jestivi adventski centerpiece je spreman da ukrasi blagdanski stol.


medenjak_vijenac_recept_bozic_bonjour_ba5

 

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba

Foto: @martdizajn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!