Sada kada iz Sarajeva letimo direktno za Grčku, ljetujemo na ove tri lokacije iz snova - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Sada kada iz Sarajeva letimo direktno za Grčku, ljetujemo na ove tri lokacije iz snova

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
19.6.2024.

Jeste li već čuli super novosti?!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od 1. juna, avio kompanija Aegean Airlines uvela je letove za Atinu, dok Ryanair od 3. jula uspostavlja liniju za Solun, omogućujući tako putnicima da iz Sarajeva direktnim letom putuju u Grčku. Vijest nas je obradovala te smo odmah poželjeli napraviti popis lokacija koje želimo posjetiti. 


Foto: @lojsanwallin

 

Romantične destinacije

Među prvima našao se dobro poznati, instagramični Santorini. Poznat po svojim luksuznim smještajima i romantičnoj atmosferi, godinama je jedan od prvih izbora influensera iz cijelog svijeta, a tako je njegova popularnost sve više i više rasla.


Foto: @graceshadrack

Foto: @milkathechocolatee

 Uz neodoljivu arhitekturu, spektakularne zalaske sunca i atmosferu, Santorini je odličan izbor za parove i grupe prijatelja. Ne zaboravite propustiti uživanje u zalasku sunca u Oii.


Foto: @graceshadrackNevjerovatne plaže

Kreta je otok koji morate dodati na svoju wishlistu. Uz bogatu historiju, Kreta je pravi dragulj arhitekture i raznovrsnih pejzaža. Uživat ćete u svakom trenutku – od šetnje dugim plažama do pogleda i istraživanja planina.


Foto: @luanafgouveia

Foto: @luanafgouveiaKao i kada je riječ o drugim destinacijama koje ćete rado posjetiti u Grčkoj, ni Kreta nije propustila biti dijelom bogate gourmet i vinske priče


Foto: @graceshadrack

 

Noćni život i luksuz

Uz viralno poznat živahan noćni život i poznate klubove, Mykonos krije i prelijepe plaže poput Paradise i Super Paradise Beach. Njegove uske ulice i tradicionalna arhitektura kroz koju se prožima duh Grčke lako će vas uvući u sebe i poželjet ćete ostati što više uz njih.

 Kakvi su zalasci sunca u Grčkoj? Budite spremni aplaudirati. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @lojsanwallin

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno