Dior predjesenski lookbook

MODNE VIJESTI
22.6.2011.
Jesen u Dioru uz ritmove jazza   Predjesenska kolekcija, koja se ovih dana našla u trgovinama, dobila je i dodatni marketinški poticaj videom, koji nas je ponovno podsjetio na genijalan rad Johna Galliana za ovu kuću. Dok u videu vlada sjetna i melankolična atmosfera, ono što se događa u pozadini cijele priče, u upravi kuće, čista je suprotnost. Azzedine Alaïa je prije dva dana potvrdio da su mu iz Diora nudili poziciju novog kreativnog direktora, ali je odbio jer bi preuzimanje te uloge predstavljalo pristanak na naporan, njemu nezamisliv, tempo. Upućene u zbivanja u modi to je nagnalo da se zapitaju je li ovom ponudom Dior napokon htio pritisnuti kočnicu modne mašinerije koja se toliko zahuktala da je izbacivanje nove kolekcije svakih par mjeseci postalo normalna stvar.

Ostaje nam pričekati i vidjeti tko će sjesti na tron vodećeg kreativca kuće i hoće li to donijeti neke novitete (ili bolje rečeno, povratak osnovama), ne samo u Dioru, nego i u modnoj industriji općenito.
Dok željno iščekujemo objavu vijesti o novom dizajneru, koji će svoju prvu kolekciju predstaviti na tjednu mode u Parizu u listopadu, iz Diora su odlučili podsjetiti nas na lookbook predjesenske kolekcije, inspirirane legendarnom vezom između Wallis Simpson i Edwarda VIII.
Radnja videa odvija se u sobi i baru otmjenog hotela, a prate je zvuci jazz skladbe.


Donosimo dio kolekcije i video.

PreviousNext


{youtube}4vmUXhV0S2s{/youtube}


A.S.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: