Devedesete kao inspiracija: adidas Originals predstavio novu P.O.D. system siluetu

MODNI DODACI
12.3.2019.
Inspirisan jedinstvenom siluetom iz devedesetih godina, adidas Originals tim dizajnera kreirao je novu patiku koja je dostupna i u BIH – P.O.D. system! Polazna točka dizajnerskog tima bio je drugačiji pristup u stvaranju i želja da se sačuvaju prepoznatljivi detalji iz prošlosti koji bi se prenijeli na viši nivo, uz podršku najnovijih tehnologija. Sljedeći korak predstavljao je odlazak u bogatu adidas arhivu i potragu za nečim neobičnim i gotovo zaboravljenim.

Izbor dizajnera i inspiracija za novi kreativni proces bio je EQT Cushion 2, silueta predstavljena prije 23 godine. Patika iz daleke ’95 prvo je bila rastavljena, a zatim ponovo sastavljena u novu neočekivanu konfiguraciju - P.O.D-S3.1 model. Razvoj P.O.D. modela predstavljen je kroz zanimljivi dokumentarni film koji možete pogledati u nastavku.

">

Nic Galway, potpredsjednik adidas Originals globalnog dizajnerskog tima, objasnio je što ova silueta predstavlja: „Mi imamo sjajnu istoriju, ali i nevjerovatnu budućnost, a P.O.D. system je idealna komunikacija između ova dva perioda“, rekao je objasnivši da je u potrazi za inspiracijom ponekad dobro pogledati u prošlost, ali ne i zadržati se tamo.

adidas 1

Poseban akcenat stavljen je na đon koji je sastavljen iz tri cjeline. EVA pjena na prednjoj strani patike, udobna Boost™ komponenta s gumenom podlogom na peti, kao i Torsion™ tehnologija na središnjem dijelu đona zajedno omogućavaju slobodno kretanje i lako prilagođavanje stopala patici.

adidas 6

adidas 5

Pod sloganom „Great alone, better together“, adidas Originals uspio je da kreira modernu i potpuno drugačiju siluetu, koja je već postala omiljena domaćim zvijezdama, kao što su pjevačica Sara Jo, glumci Bojan Perić i Slaven Došlo, košarkaši Vanja Marinković i Branko Lazić i mnogi drugi.

adidas 2

adidas P.O.D. modeli dostupni su u svim BUZZ dućanima.

 

 

Foto: adidas PR

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: