4 detalja za dom koji nikada ne izlaze iz mode - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 detalja za dom koji nikada ne izlaze iz mode

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
31.7.2022.

Za mnoge je dom mjesto na kojem se provodi najviše vremena i mjesto s najviše uspomena, s toga ne čudi da želimo da njegov izgled bude ugodan oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stil uređenja doma donekle predstavlja nastavak stila odijevanja, pa su kao i kod kreiranja outfita aksesoari jako važan korak. Baš kao što modni dodaci pomažu da bolje prikažemo svoj lični stil te dignemo outfit na viši nivo upravo takav zadatak imaju i dodaci za dom. Iako se trendovi i u interijeru nameću velikom brzinom te često zbog potrebe za osvježenjem prostora pokleknemo pred istim, postoje detalji za dom koji su uvijek in i chic. 


Kvalitetne posteljine za krevet 

Koliko puta ste jedva čekali pri check inu u hotel osjetiti svježinu i čvrstoću posteljina koje vas čekaju u sobi? Upravo taj osjećaj luksuza možete kreirati i u svom prostoru uz pravi odabir posteljine za krevet. Pamučne ili lanene posteljine u bijeloj boji su uvijek u trendu i uvijek izgledaju sofisticirano. Naravno, postoji čar i u onim sa zabavnim printovima, ali savjetujemo da si priuštite kvalitetnu posteljine, a zahvale primamo u inbox. 

 


Osvjetljenje prostorija 

Pored najklasičnijeg osvjetljenje prostorija na ovim prostorima, lustera, postoji još načina za kreiranje udobnije atmosfere, a riječ je o lampama. Ako ste zaljubljenici u uređenje interijera sigurno su vas uvijek neobjašnjivo privlačile scene iz filmova s cozy i poluzamračenim prostorijama koje osijavaju lampe iz raznih uglova. Bilo da se odlučite za podne ili stolne lampe, birajte one jednostavnijeg izgleda, one u bijeloj, crnoj ili zlatnoj boji će i za 20 godina izgledati dobro. 

 


Umjetnine na zidovima

Bilo da posjetite dom svoje bake ili tek renoviran stan bliskih prijatelja, slike i fotografije na zidovima su ono što dom čini personalnim prostorom. Bez obzira koja vrsta umjetnosti vam je bliža, šareni gobleni u zlatnim ramovima ili minimalistički crteži u crnim okvirima, takvi detalji će uvijek biti u stilu, a i odličan su povod za razgovor s gostima. 

 

 


Coffe table books 

Knjige svakom prostoru daju dozu mističnosti i sofisticiranosti, posebno one koje držimo na stolu. Od modnih knjiga, knjiga za interijer ili onih putovanja, odličan su dodatak svakom dnevnom boravku. Za knjige kao i umjetnine važi ista pravila, birajte one s kojima se vi povezujete i podijelite sa svojim gostima fun facts koje ste naučili iz istih. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @restyleart

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno