Kako preurediti dom za manje od 50KM ako ste podstanar. Imamo 8 jednostavnih ideja! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako preurediti dom za manje od 50KM ako ste podstanar. Imamo 8 jednostavnih ideja!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI
1.3.2023.

Učiniti mali prostor oazom za sebe može biti izazovno, posebno kada su vaše mogućnosti uređenja ograničene pravilima o najmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako živite u iznajmljenom stanu još uvijek možete napraviti ovaj prostor vašim savršenim kutkom sa nekoliko zanimljivih ideja i što je dodatni plus, od pristupačne kupovine do Instagram trikova otkrivamo odlične načine da ukrasite svoju iznajmljenu kuću bez prevelikog trošenja novca.

 


 

Provjerite sa osobom koja iznajmljuje stan o uslovima


Kada ste podstanar, možete pretpostaviti da je sve što možete učiniti dodati namještaj i sitnice kako biste mjesto učinili ugodnijim, međutim neke osobe koje iznajmljuju stan mogu dozvoliti veće promjene poput farbanja zida, ali naglašavamo da se UVIJEK prvo posavjetujte s njima oko većih izmjena.

 

Samostojeće police


Koristite ove police da date svoj pečat stanu u vidu kolekcije ukrasnih predmeta, suvenira i uspomena. Drvene ili metalne police ići će uz gotovo sve što znači da možete lako promijeniti izgled bez mnoštvo rupa u zidovima stana.

 


 

Investirajte u mekane jastuke i pokrivače
 

Jastuci i pokrivači ne koštaju mnogo, ali su jednostavan način da ažurirate jednoličnu sofu ili dodate boju u spavaću sobu.

 

Ako ste u nedoumici, nabavite biljke
 

Biljke momentalno dodaju ličnost prostoru, pretvarajući iznajmljeni stan u sretan dom. Stavite ih na police, radni sto, dodajte veće po uglovima da prezentujete eko ljubav svom domu.

Naš savjet je fikus koji može dati visinu uglovima ili ga možete postaviti iza sofe.

 


 

Uložite u lampe
 

Rasvjeta je možda i jedna od najvažnijih stvari i uvijek najbolje mjesto za početak uređenja. Ulaganje u male, ali zanimljive lampe pružit će vašem prostoru osobnost.

 

Fokus na prozorima
 

Promjena zavjesa u sobi je brza dekor izmjena koja može imati veliki utjecaj. Kada iznajmite nekretninu, stvari kao što su prozori se često zanemaruju. Želite da zavjese budu prilično jednostavne ako imate ograničen budžet, a i nema smisla trošiti mnogo na ovaj aspekt u scenariju iznajmljivanja.

 


 

Promjena posteljine


U minimalističkoj spavaćoj sobi možete dodati svoj pečat sa divnim prekrivačem. Od cvjetnih do funky printova, možete doslovno transformirati atmosferu sobe svaki put kada promijenite posteljinu na krevetu.

 


 

Manji tepih ili prostirke
 

Tepih ili prostirka može promijeniti izgled cijele sobe. Odaberite tepih koji uključuje vaše omiljene uzorke i boje kako biste pokazali dio vaše osobnosti. Važno je napomenuti da su veličina vašeg prostora i raspored namještaja dva glavna razmatranja pri odabiru veličine tepiha.


 

 


 

Naljepnice za zid
 

Ovo je jedno od naših omiljenih novih otkrića. Istaknite zid sa naljepnicama. Lako je zalijepiti i jednostavno odlijepiti kada se odlučite iseliti.

 ***
Naslovna fotografija: @rebeccaandgenevieve

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno