Deinfluencing: Trend u kojemu nam influenceri govore što NE treba kupiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Deinfluencing: Trend u kojemu nam influenceri govore što NE treba kupiti

Tekst:

Arijana Bošnjak

POSAO & ŽIVOT
19.9.2023.

Našli smo se u svijetu kojim poprilično vladaju društvene mreže i često, svjesno ili podsvjesno, formiraju naše mišljenje o raznim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Influenceri/ce, kako im i samo ime kaže, šire utjecaj na mase preko svojih profila i većina njihovoj recenziji vjeruje više nego samom brendu. Međutim, kako živimo u eri konzumerizma i želje za brzom zaradom, mnogi će reći sve najbolje o proizvodu za koji su plaćeni, bez obzira na to što u svoja četiri zida nikada ne bi poklonili ni trenutak pažnje onome što nama „prodaju“.
To nas dovodi do trenda pod imenom deinfluencing. Idilična ideja o tome kako nam na svojim profilima poznati influenceri/ce zapravo govore samo istinu i daju svoje iskreno mišljenje o proizvodima. Trend je zaživio na Tik Toku, ali često možemo vidjeti da je prešao u običnu borbu za pet minuta slave pa na kraju dana nismo više sigurni koliko trebamo vjerovati i ovome pokretu.

Ipak, nekada pod hashtagom #deinfluencing možete pronaći zaista korisne informacije poput onih u kojima će vam iskreno reći koji proizvodi su loše kvalitete i kako ne vrijedi ulagati u njih.

 

@cloudsjoo Replying to @raaaccchhelll it’s time to de-influence! #deinfluencing#productsiregretbuying#thingsiregretbuying#deinfluencingproducts#deinfluencergang♬ original sound - Music tableDonosimo par primjera koji su se nama učinili iskreni i podsjetili nas na to da ne trebamo trčati kupiti baš sve što vidimo na društvenim mrežama. Prilikom kupovine stavite kvalitetu ispred kvantitete i potražite više različitih recenzija prije konačne odluke.  

 

@mei_yap

Deinfluencing is pretty much just anti-consumerism for Millennials & Gen Z 🤷🏻‍♀️ Is anyone else bugged by some of these things? 🙃

♬ original sound - Mei🤍ProfessionalPerfectionist
@christina.mychas Things i stopped buying when I decided to change my life - I used to be a shopaholic impulse buyer to my core. When I stopped buying these things, changed my money habits, and increased my income - I changed my financial future and my life. Who knew? #deinfluencing#shopaholic#impulsebuyer#buyersremorsemuch♬ original sound - Christina

* * *
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno