TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 26.5.2022.
Mnoge dame kada požele uzeti predah od manikura s trendovskim tonom biraju one decentne koje nose notu vječnosti.
Manikure u nježnim bojama idealne su za svečane prilike posebno za vjenčanje kada želite veoma otmjenu i sofisticiranu manikuru koja će dati poseban začin vašem cjelokupnom izgledu. Naime, kod ovih manikura važan je minimalizam kao i izbor nijansi. Široka lepeza tonova u nježnim bojama omogućit će vam da se poigrate s različitim nijansama kao i minimalističkim nail artom.
Osim toga, decentne manikure savršeno će poslužiti damama koje zbog radnog mjesta nisu u mogućnosti eksperimentirati sa živopisnim bojama i različitim dezenima. Ikona ovog stila je manikura pod nazivom french koja nježnom simbiozom nude i bijele boje daje veoma elegantan look. U nastavku donosimo inspiraciju za manikure u boji.
* * *
Naslovna fotografija: @isabelmaynails
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!