Dark blonde: I vaša prirodna boja kose je u trendu! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dark blonde: I vaša prirodna boja kose je u trendu!

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
14.6.2024.

S mnoštvom trendova koji nas okružuju sve više naginjemo ka što manjim promjenama i izgledu koji je lako prilagodljiv različitim stilovima i situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tik uz mushroom bronde trend smjestila se i dark blonde nijansa kose. Nalazi se na spektru između klasične plave i svijetlo smeđe nijanse. Ova boja nudi savršen balans za one koji žele nešto prirodno, a svježe i drugačije dajući kosi luksuzan izgled i dubinu bez ekstremnih kontrasta.

 Postiže se nijansiranjem i može varirati od tamnijih tonova s toplim zlatnim odsjajem do hladnijih, pepeljastih nijansi. Jedan od ključnih aspekata dark blonde boje kose je njena sposobnost da se savršeno kombinuje s pramenovima. Pramenovi u zlatnim, karamel ili pepeljastim nijansama često su korišteni za postizanje sofisticiranog izgleda koji odiše elegancijom i prirodnošću, što je slučaj i kada govorimo i o ovoj boji.

 Dark blonde boja kose je posebno atraktivna jer zahtjeva manje održavanja u poređenju s platinasto plavom ili smeđom bojom. Uz nijansiranje pramenovima ova boja kose bit će približna svijetloj prirodnoj nijansi.

* * *
Naslovna fotografija: @aliandreeamakeup

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno