TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.8.2019.
Jučer su u Narodnom Pozorištu prikazani filmovi 'Mačka u zidu', kao i 'Priča o tri sestre' čime je zatvoren Takmičarski program-igrani film na ovogodišnjem Festivalu.
U skladu s tim, iščekivanje o večerašnjoj objavi naslova koji će doma ponijeti nagradu za najbolji film i Srce Sarajeva samo je dodatno poraslo.
Ekipe filmova prošetale su se crvenim tepihom i s novinarima razgovarali o porukama koje filmovi nose, ali i odlično raspoloženi dodatno začinili atmosferu koja je vladala na Festivalskom trgu.
Ekipa filma 'Mačke u zidu'
U premijeri filmova uživala je i pjevačica iz susjedne Hrvatske, Jelena Rozga, koja je za crveni tepih odjenula elegantan kraljevsko plavi kombinezon brenda Arileo, u čijim kreacijama je često možemo vidjeti. Kombinezonu je glamurozna nota dana zanimljivo krojenim gornjim dijelom - plisirom koji daje dodatnu volumeniziranost, ali i odvažnu notu ovom klasiku. Uz kombinezon, Jelena je stilizirala crne sandale, viseće naušnice i it torbicu sezone – minijaturnu i preslatku torbicu francuskog brenda Jacquemus koja je oduševila modni svijet.
Jelena Rozga
Jeleni se na crvenom tepihu pridružio Ante Burazin koji je birao elegantno odijelo u boji pijeska koje je dodatno naglasio odabirom modnih dodataka u tamnijoj nijansi smeđe.
Ante Burazin i Jelena Rozga
Erna Saljević je također uživala u programu šeste večeri Festivala. Za crveni tepih, birala je ružičastu haljinu na jedno rame koja nosi etiketu domaćeg brenda Studio Damjanović.
Uz drapiranje u gornjem dijelu haljine, haljinu prati i asimetričan kroj, kao i aplikacija izrađena od sitnih kristala na području struka koja je odličan kontrast nijansi haljine. Uz nju, Erna je stilizirala crne sandale i trendi rajf širokog oboda, kao i metalik clutch torbicu.
Erna Saljević
Erna Saljević i Bakir Pašukanović
Mirza Mustafagić je odjeven u mladenačku i opuštenu verziju odijela – crne hlače i sako s kockastim uzorkom uz koje je stilizirao bijele tenisice, također bio jedan od gostiju crvenog tepiha. Svojstveno svom urbanom stilu pokazao je kako se i tenisice mogu izvrsno uklopiti uz odijelo te kombinirati za svečane prilike.
Mirza Mustafagić
Goste su na crvenom tepihu i ove večeri dočekali uvijek nasmijani Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović. Maja je odjenula all black look – dugu LEI LOU by Alex Dojčinović haljinu s prorezom otvorenih ramena koju prati i volan u gornjem dijelu uz koju je kombinirala elegantne sandale te sofisticirane zlatne naušnice u potpisu Zlatar Sofić.
Maja Čengić Miralem
Haris je birao elegantno plavo odijelo uz koje je stilizirao smeđe cipele i rupčić u boji fuksije koji su dali dodatnu vedrinu cjelokupnom izdanju.
Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović
Modne odabire ostalih gostiju crvenog tepiha 6. večeri Sarajevo Film Festivala pogledajte kroz fotografije u nastavku.
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!