Crveni tepih dodjele CFDA nagrada - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Crveni tepih dodjele CFDA nagrada

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
7.6.2011.

Sinoć je održana dodjela nagrada Američkog udruženja modnih dizajnera (CFDA). Očekivano, dodjelu su pohodili neki od najpoznatijih dizajnera današnjice, ali i cijela plejada modela, glumaca i pjevača koji se vole kretati u otmjenim modnim krugovima. Nagradu za životno djelo Marcu Jacobsu je uručila njegova prijateljica i muza Sofia Coppola.Jack McCollough i Lazaro Hernandez, koje vjerojatnije poznajete pod imenom Proenza Schouler, osvojili su najpoželjniju nagradu - onu za najbolje dizajnere ženske odjeće ove godine. Michael Bastian osvojio je istu nagradu u kategoriji muške odjeće, dok je Alexander Wang osvojio nagradu za najboljeg dizajnera modnih dodataka.Swarovski je bio sponzor nagrada za mlade dizajnere čije vrijeme tek dolazi, a u napetoj utrci za priznanje za dizajn ženske odjeće Prabal Gurung je odniop pobjedu ispred sestara Olsen i Josepha Altuzarre. Robert Geller osvojio je nagradu za kreiranje muške odjeće, dok je za modne dodatke ovaj put nagrađen Eddie Borgo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji za najboljeg internacionalnog dizajnera konkurenciju je pomela Phoebe Philo, kreativna direktorica kuće Céline.

Hilary Alexander, koja uskoro odlazi u mirovinu, dobila je nagradu za medije, dok je modni fotograf Arthur Elgort odnio počasnu nagradu odbora CFDA.

Modnom ikonom proglašena je Lady Gaga, koja se na dodjeli pojavila u kreaciji Thierry Mugler. 

Ne sumnjamo da vas zanima i tko je što obukao na crvenom tepihu. Pogledajte fotografije!

PreviousNext

A.S.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno