TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 20.8.2019.

Druga sezona popularne serije 'Senke nad Balkonom' jučer je pretpremijerno prikazana u Cinema City, a ekipa serije prošetala se crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta te s novinarima i voditeljima razgovarali o temama i likovima koji će biti tema novih epizoda. 

Ekipa serije 'Senke nad Balkanom'

Glumica Leona Paraminski jedno je od novih lica koje ćemo gledati u novim epizodama serije, a za sinoćnji crveni tepih birala je haljinu dizajnera iz Hrvatske, Borisa Pavlina. Ženstvena i romantična haljina jednostavnog kroja pozornost privlači raskošnom čipkom koja nas vodi u minula doba. Uz nježnu haljinu u pastelno ružičastoj, Leona je birala metalik zlatne cipele i makeup koji naglasak stavlja na oči, dok je kosu začešljala prema unatrag. 

Leona Paraminski

Nataša Ninković je odjenula minimalističku bijelu kreaciju elegantnog kroja. Torbica preko ramena i dugi lančić zaokružili su ovo jednostavno, no profinjeno red carpet izdanje poznate glumice. 

Nataša Ninković

Nijansa koja će sigurno obilježiti sezonu pred nama upravo je crvena boja i ona je i bila odabir Marije Bergam. Duga haljina popraćena naglašenim strukom i visokim prorezom lijepo naglašava siluetu glumice, koja je uz haljinu stilizirala jednostavne crne sandale. 

Marija Bergam

Jučer je održana i premijera filma 'Otvorena vrata' koji je ujedno u konkurenciji za 'Srce Sarajeva'. Riječ je o filmu albanskog redatelja Florenca Papasa koji se crvenim tepihom prošetao u društvu kolega glumaca iz filma. 

Ekipa filma 'Otvorena vrata'

 Jonida Vokshi 

Svjetski poznata redateljica Funa Maduka također je bila među gostima crvenog tepiha 4.večeri Sarajevo Film Festivala. Funa je birala lepršavu dugu Kaftan Studio haljinu kojoj slojevitost daje ležernu, no, istovremeno profinjenu notu. Igra materijalima kreira zanimljiv color block outfit, dok naglašeni i široki rukavi uz naglašen struk kreiraju zanimljivu siluetu. Duge viseće naušnice i makeup koji naglasak stavlja na plavo sjenilo odlično su naglasili mladenački look redateljice. 

Funa Maduka

Manekenka Džejla Glavović je za jučerašnji crveni tepih birala dugu čipkastu haljinu brenda LIU∙JO, a haljinu asimetričnog kroja i naglašenog struka upotpunila je PINKO torbicom i zlatnim sandalama. 


Džejla Glavović

Džejla je na crveni tepih došla u društvu modela, Enise Njemčević, koja je birala kombinezon bh. dizajnerice Belme Tvico. Kombinezon je dio proljeće/ljeto 2019. kolekcije, a elegantnom kroju kombinezona element iznenađenja dan je uz zanimljiv oblik gornjeg dijela kreacije te lepršavi plašt duž rukava kojeg krasi i ombre efekt. Enisa je nježno pastelni modni odabir upotpunila sa ženstvenim makeupom. 


Enisa Njemčević

Dizajnerice brenda Mateyaneira, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić su u društvu bh. fotografa Edvina Kalić također uživale u odličnom programu i premijerama koje su bile na programu 4. noć Festivala. Mateja i Neira su bile ambasadorice vlastitog dizajna i modne blizanke te su za crveni tepih birale sako naglašenih ramena iz vlastite kolekcije te duge suknje zanimljive teksture što je rezultiralo elegantnim izdanjima koji odlično spajaju minimalizam, posljednje trendove i efektne krojeve u zanimljivu stilsku priču. 

Neira Sinanbašić i Mateja Dujić

Edvin je birao klasično crno odijelo brenda Mateyaneira kojem je dao dozu osobnosti i vlastitog stila odabirom prsluka čiji dizajn izgleda poput maslinasto zelene čipke i kojeg je odjenuo preko ležerno otkopčane košulje. Mladenački i cool svečani look zaokružio je crnim cipelama. 

Edvin Kalić

Neira Sinanbašić, Mateja Dujić i Edvin Kalić

U regionalnoj premijeri filma 'Take me somewhere nice' uživala su brojna poznata glumačka imena iz regije. Među njima bila je i glumica iz Hrvatske, Marija Pikić, koja je za dolazak na crveni tepih odabrala dizajn domaćeg brenda, crnu haljinu Kaftan Studija. Ženstvenoj haljini koja otkriva ramena wow efekt dan je upravo volumeniziranim topom raskošne teksture koji je crnu toaletu sa mini šlepom pretvorio u glamurozan komad. Podignuta frizura, crveni ruž i decentne naušnice zaokružili su njen look.

 

Marija Pikić

Naravno, ni ova večer na crvenom tepihu nije prošla bez voditeljskog para – Maje Čengić Miralem i Harisa Bilalovića.
Maja je nosila Amira Pertesi haljinu u boji senfa na jedno rame, koja je uz drapiranje na području struka i grudi dobila dodatnu svečanu notu. Uz kreaciju je birala jednostavne zlatne sandale, koje su dodatno naglasile boju haljine te kosu stiliziranu u kovrdže i sveprisutan ljetni trend – ukosnicu u kosi. Haris je izgledao elegantno u tamnom odijelu uz koje je birao plavu košulju i kravatu upotpunjenu sitnim točkicama. 

Maja Čengić Miralem

Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović


Modne odabire ostalih gostiju crvenog tepiha 4. večeri Sarajevo Film Festivala pogledajte kroz fotografije u nastavku.


 


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!