Crvena kosa pristaje svima. Uz ovaj vodič pronađite idealnu nijansu prema tonu kože. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Crvena kosa pristaje svima. Uz ovaj vodič pronađite idealnu nijansu prema tonu kože.

Tekst:

Arijana Bošnjak

KOSA
28.10.2023.

Na koju god društvenu mrežu zavirili u posljednje vrijeme, jasno vam je da se jedna boja konstantno ističe u moru novih trendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je vibrantna i energična crvena koja donosi mnoštvo tonova, a voljet ćete ju jer za svakoga od vas postoji idealna nijansa. Ako ste ovu trendy boju odlučili ponijeti na svojoj kosi i dati svojim valovima novi, unikatni pečat, ali niste sigurni da vam crveno dobro stoji, imajte na umu da možda do sada niste pronašli onu nijansu koja se najbolje uklapa uz vaš ton kože.

 Vjerujemo da odluka nije lagana kada svaka nijansa izgleda tako dobro, od strawberry nijanse, preko intenzivne bakrene, do profinjene boje mahagonija. Zbog toga smanjujemo dilemu i danas donosimo kratki vodič koji će olakšati idući odlazak u frizerski salon.


Svijetla koža i neutralan ten

Vatreno crvena nijansa će uz nježan svijetli ten kože donijeti snažan i upečatljiv kontrast, što će staviti fokus na kosu, ali i istaknuti crte lica.

 Strawberry plava je također idealan izbor za svijetlu kožu. Ako se vaša koža odlikuje neutralnim tonom (to možete procijeniti po boji vaših vena: ako vidite i ljubičaste i zelene tonove na vašem zapešću, onda spadate u kategoriju neutralnog tona kože) možete birati i ovaj neodoljivi ton crvene koji je mješavina plave boje kose s laganim crvenim pigmentom. Ova nijansa će licu dodati toplinu, a pri tome neće stvarati previše snažan kontrast.

 Maslinasti i topli ton kože

Bakreno crvena komplimentira licu s toplim tonovima tako što ističe zlatni podton kože. Ona će vizualno dodati blistav ten koji izgleda kao osunčan nježnim zrakama sunca.

 Kestenjasto crvena je raskošna nijansa koja donosi dubinu i harmoniju u vaš look. Preporučujemo ju za djevojke koje žele suptilnu promjenu pa će ovaj smeđi ton s blago crvenim pigmentom biti idilično rješenje.

 Svijetao ten i hladni ton kože

Bordo crvena je savršen kontrast svijetloj koži s hladnim podtonom (ljubičaste vene). Ova tamna i dramatična nijansa donijet će vašem licu porculanski ten i izrazito naglasiti oči.

 Mahagonij crvena - ton poznat kao cherry red na društvenim mrežama, definitivno je vladar ove sezone. Ova nijansa crvene pomalo prelazi u sferu ljubičastih tonova pa je savršen par s hladnim tonom kože. Ona garantira elegantan i sofisticiran look, a njen raskošni ton utopit će se u zagasite tonove jeseni.

 

* * *
Naslovna fotografija: @paulasik
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno