Cruffin je savršeni spoj croissanta i muffina. Možete ga kušati i u ovoj pekari u Sarajevu.
Tekst:Marija Perić
GOURMETNaziv za desert cruffin izveden je od riječi croissant i muffin.
Ova poslastica je noviji izum i vjeruje se da je prvi cruffin napravljen 2013 g. u Australiji. Cruffin se priprema od lisnatog laminiranog tijesta, zatim oblikuje u modli za muffin i peče. Nakon pečenja se puni različitim kremama i punjenjima.
Zahvaljujući svom primamljivom izgledu i slasnim sastojcima, cruffin se brzo našao na našoj listi slatkiša koje moramo probati, pogotovo kad smo saznali da ga sad možete naručiti i u Maison Coco pekari. Maison Coco tim nam je otkrio kako izrađuju svoje cruffine, kao i koji vas sve superukusni sastojci čekaju u ovoj slastici. Više otkrijte u nastavku.
Maison Coco Cruffin
„Cruffin u Maison Coco pripremamo u dvije verzije, bijela čokolada i pistacije i cruffin sa mliječnom čokoladom. Za ljubitelje neobičnih kombinacija okusa, cruffin sa pistacijama je pravo otkriće kao neočekivano lagana poslastica sa punim okusom pistacija i bijele čokolade uz prozračno lisnato pecivo.
Cruffin sa mliječnom čokoladom je prepoznatljiv po delikatnom i luksuznom okusu baršunastog ganacha od mliječne čokolade u prozračnom lisnatom pecivu. Savršenstvo okusa!"
Biste li vi probali ovaj zanimljivi i ukusni desert?
***
Foto: Maison Coco