TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 13.6.2022.
Kad je na našu e-mail adresu stigla pozivnica za ovaj event u potpisu parfemske kuće Creed, znali smo da nas čeka uzbudljivo putovanje i posebno iskustvo za pamćenje.
U Beogradu, točnije u restoranu „Salon 1905“, u četvrtak 9.6.2022. održano je predstavljanje parfema Wind Flowers parfemske kuće Creed koje je osvojilo brojne dame u regiji. Upravo je Bonjour tim imao priliku sudjelovati na ovom ekskluzivnom eventu i među prvima u regiji isprobati novi parfem.
Cijelo putovanje započelo je letom iznad sanjivih oblaka koji su poslužili kao odlična uvertira u bajkovitu večer koja nas je čekala u Beogradu. Nakon što smo sletjeli, osoblje hotela Jump Inn velikodušno nas je dočekalo, a osmijeh na lice nam je posebno naslikao pažljivi poklon koji je Creed tim spremio za nas.
Košulja sa natpisom 'Čudo od žene' na leđima u potpisu brenda Ivica i Majica iz Srbije bila je jedinstveno iznenađenje pred samo spremanje za događaj. Pažljivi poklon dao je nagovjestiti kako ćemo se osjećati noseći novi Creed parfem. Nakon što smo detaljno proučili agendu znali smo da jedva čekamo uživo vidjeti posebnu lokaciju na kojoj je rezervirano predstavljanje novog parfema za žene - Wind Flowers.
Restoran „Salon 1905“ u Beogradu dio je starog grada i plijeni pažnju već pri samom pogledu izvana. Kada zakoračite u sami prostor, isprva je jasno zašto je upravo ova lokacija izabrana za glamurozno predstavljanje parfema. Visoki stropovi ukrašeni rezbarijama i projekcije na zidu brzo su kreirali ugođaj radi kojeg se osjećamo još posebnije.
Pri ulasku hostese su nam ljubazno ponudile da nanesemo novi Wind Flowers parfem i tijekom cijelog eventa budemo inspirirani njegovim cvjetnim i voćnim notama. Ubrzo smo doznali da je pet godina Olivier Creed radio na stvaranju ovog mirisnog remek djela. Sa top notama jasmina i cvijeta naranče, srednjim notama ruže i sandalovine, te baznim notama irisa i mošusa, kao i iznenadne praline, Creed Wind Flowers rado postaje novi omiljeni parfem za ovo ljeto.
Nakon toga, ubrzo su nam se obratili i Miloš Milutinović, direktor DP Lux grupe, kao i Stojka Glazer, predstavnica kuće Creed.
,,Nakon Londona, Majamija, Dubaija, Beograd je četvrti grad u kome je predstavljen ovaj miris. Čast mi je što smo u našem gradu, pred gostima iz celog regiona, imali mogućnost da dočaramo deo svetskog glamura i sjaja mirisne avanture kuće Creed“ rekao je Miloš Milutinović.
,,Stvaranje novog parfema predstavlja poseban događaj kako za mene tako i za Creed. Nova mirisna nota u kojoj večeras, nadam se, uživate, pokrenuće vas, navesti da osetite strast moći, karakter. Ovaj univerzalni parfem inspirisan je gracioznošću i snagom plesa u pokretu. To je zavodljiv i osvežavajući miris dugovečnosti, koji se zadržava na koži i sa kojim se sve dame mogu poistovetiti – rekla je Stojka Glazer.
Cijela filozofija parfema pretočena je i u baletni nastup primabalerine Tatjane Tatić i Nicole Bianco koji je uslijedio nakon govora, kao i nastup gudačkog kvarteta koji je stvorio savršenu ugođajnu glazbu za sve prisutne.
U sklopu eventa mogli smo doslovce i kušati novi Creed Wind Flowers parfem. Krsto Radović, vrhunski slastičar i suosnivač „Mandarina Cake Shop“ slastičarnice posebno je za ovu priliku kreirao desert koji je svojim sastojcima dao fantastičan omaž notama parfema. Tako smo u svakom kremastom zalogaju mogli nagađati kakve će emocije u nama buditi parfem tijekom svakog nanošenja.
Savršen završetak ovog mirisnog druženja uslijedio je sutradan kad smo išli u posjetu Belodore parfumeriji u West 65 Mallu. Ekskluzivna niche parfumerija Belodore napravila je ugodnu dobrodošlicu i upoznala nas sa najaktualnijim parfemima. Pored toga, doznali smo da upravo u Belodore parfumeriji možete nabaviti novi Wind Flowers parfem koji će vas, vjerujemo, oduševiti onako brzo kao i nas.
Veselimo se da ove neodoljive mirisne kompozicije budu dostupne i damama u BiH, ne sumnjamo da će imati posebno mjesto na polici u kupaonici, a do tada, uživajte u jednom čarobnom mirisnom putovanju i djeliću atmosfere s predstavljanja Creed parfema o kojem ćete još mnogo čitati.
***
Foto: Creed PR & privatna arhiva
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!