Cordoba Cafè je mjesto koje spaja interijer s bh.potpisom i međunarodnu kuhinju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Cordoba Cafè je mjesto koje spaja interijer s bh.potpisom i međunarodnu kuhinju

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
20.5.2016.

U prizemlju BBI centra nalazi se café, čiji moderan interijer, velika terasa koja vam, iako ste u centru grada, daje mogućnost da se sklonite od gradske vreve, privlači poglede prolaznika. Ono što će učiniti da Cordoba Cafè bude vaše novo omiljeno mjesto za poslijepodnevno druženje jeste njihova gastro ponuda koja uključuje i sushi kutak, domaće kolače, jedinstvenu kavu te cijeđene sokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cordoba Cafè je s počela sa radom 06. 04.2009. godine na dan grada Sarajeva.
„Ime Cordoba je odabrano zbog bogate istorije kao i zbog svoje ljepote samog grada Cordobe, koji je svojevremeno važio za jedan od najvećih gradova Evrope kojeg je karakterizirao intenzivan razvoj kulture i znanja odnosno brojna tehnološka i druga civilizacijska dostignuća koja su pomogla u razvoju ljudske civilizacije.“ - komentirao je Faruk Isović.

corodoba caffe modamo 5

Kad uđete u ovaj caffe, prvo što ćete primijetiti jesu drvene stolice zanimljivog dizajna.
„Što se tiče namještaja, kupljen je kod ugledne bosanskohercegovačke rezbarije „Rukotvorine" doo Konjic koja iza sebe ima već dugu tradiciju bavljenja rezbarenjem kućnog namještaja. Zanimljivo je takođe istaknuti da je zbirka namještaja porodice Nikšić u Konjicu proglašena nacionalnim spomenikom u 3.mjesecu 2006. godine.“

corodoba caffe modamo 6
No, cijeli interijer čini skladnu cjelinu u kojoj se isprepleću drveni namještaj, svjetiljke koje su također u smeđim tonovima kao nastavak na nijanse namještaja, a opet kontrast, radi drugačijih tekstura, dok fotelje u jarkim bojama te zelene biljke daju živost cijelom prostoru.
„Za interijer Cordoba cafe kao i za ostale projekte u sklopu firme Andalucija Hospitality zadužen je poznati sarajevski arhitekta gosp. Amir Zec i njegov tim mladih talentovanih arhitekata, koji su vodili računa o svakom detalju interijera Cordoba Cafea.“

corodoba caffe modamo 9

 


Cordoba Caffe također ima i baštu u kojoj je  borba s ljetnim vrućinama u gradu znatno lakša.
„Dolaskom proljeća bude se i bašte ugostiteljskih objekata našeg grada, tako da su gosti prepoznali našu ljetnu baštu kao idealno mjesto za opuštanje i odmor od svakodnevnog stresa s kojim se susreću. Od artikala, pored naših prepoznatljivih ukusnih slanih i slatkih jela istaknuo bih i espresso Lavazza Grand reservu koju sa ponosom predstavlja Cafe Cordoba kao jednu od najkvalitetnijih espresso kafa na tržištu.“

13256236 966626003457521 711989395252135879 n

Ukoliko se nađete u Cordoba Caffe, preporuka domaćina su azijska jela koja se nalaze na njihovom meniju također kreativnog dizajna, koji potpisuje Fusion studio. Za jelovnik Cordoba Cafe zaslužan je Voja Miyagi kao i dio menagmenta Andalucija Hospitality.
„To bi svakako bila azijska hrana koja prevladava interesantnim kombinacijama različitih ukusa, boja i mirisa, koju također karakterišu bogatstvo začina koji se koriste u pripremi različitih jela.“ – nadodao je Faruk.

corodoba caffe modamo

corodoba caffe modamo 3

Foto: etrade.ba/Rutmap.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno