TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
DATUM OBJAVE: 24.10.2022.
I came along, I wrote a song for you, And all the things you do, And it was called Yellow… Koliko emocija vas je obuzelo u trenutku čitanja ovih stihova ili da pitamo da li vas hvata nostalgija kao nas?
Da, ove stihove grupe Coldplay teško da ne znate, stihovi su jedne od najpopularnijih muzičkih grupa i jedne od najpopularnijih indie pjesama, koja je bila nominovana i za Grammy nagradu. Za sve vas koji se na nekoliko sati želite vratiti u doba srednje škole ili vam je uvijek bio san posjetiti koncert ove grupe imamo iznenađenje za vas.
Foto: Marcus Haney
Naime, krajem ovog mjeseca u Buenos Airesu se održava koncert Coldplaya, nažalost u tako kratkom roku ne možemo do Argentine, ali možemo do najbližeg CineStar kina gdje putem satelitskog prijenosa možemo gledati, slušati i uživati u koncertu Coldplaya. CineStar kina donose istinsku moć svjetske koncertne muzičke produkcije kako bi gledatelji u preko 70 zemalja diljem svijeta bili dio veličanstvenog događaja, što svakako doprinosi ugođaju koncerta. Projekcije u BiH su u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli, u 16.30 i 20h.
Foto: Robert Mallows
Zapišite, u subotu 29.10. moći ćete biti dio koncerta 'The Greatest Show on Earth' u Buenos Airesu, zahvaljujući prijenosu uživo sa stadiona River Plate u okviru turneje 'Music Of The Spheres', koja je do sada privukla više od 5,4 miliona gledatelja i koja je osvojila izvrsne kritike obožavatelja i kritičara. Prijenos režira hvaljeni redatelj Paul Dugdale, dobitnik nagrade BAFTA i nominacije za Grammy.
Ukoliko želite čuti još o ovom projektu, onda će vam se svidjeti i činjenica da ga je britanski The Guardian nazvao 'istinski zadivljujućim', New York Post ga opisuje kao 'noć za pamćenje', a Times ga najavljuje ga kao 'najveći muzički show ikada'. Tokom nastupa bend izvodi najpoznatije pjesme karijere uključujući Yellow, The Scientist, Fix You, Viva La Vida, A Sky Full Of Stars i My Universe.
Foto: Stevie Rae Gibbs
Preostaje još samo da svoju ulaznicu rezervišete na vrijeme, a to ćete učiniti na ovoj adresi.
* * *
Naslovna fotografija: CineStar Promo
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!