Recept za čokoladnu tortu koja se topi u ustima, a za čiju pripremu je potrebno par minuta
Tekst:Ana Rotim
GOURMETZasladiti nepce uz kremasti čokoladni kolač zvuči kao odlična ideja tijekom poslijepodnevnih sati kada želimo napuniti baterije koje smo ranije potrošili.
Upravo zato slastica poput male slatke energetske bombe, sastavljene od neodoljive čokolade i ukusnog keksa s maslacem je nešto čemu teško možemo reći – ne. Stoga, kako bismo se lakše upustili u avanturu slatkih okusa u našu rubriku Gourmet ugostili smo dobro poznati tim @hoceskomad koji su nam podijelili recept za ukusni kolač brze i jednostavne pripreme.
Rapsodija slatkih okusa probudit će nostalgiju za djetinjstvom, a kako biste već danas mogli pripremiti ovu tortu u nastavku donosimo sastojke i detaljnu pripremu.
Sastojci:
Podloga
- 400 g petit keksa
- 2.5 šalice mlijeka
- 2 žlice gustina
- 2 žlice kakaa
- Pola šalice šećera
- 80 g čokolade
Ganache
- 150 g slatkog vrhnja
- 150 g čokolade (50 g mliječne i 100 g čokolade za kuhanje)
Priprema:
U mlijeko dodati gustin, kakao i šećer. Smjesu kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne, pa zatim dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi.
U posudu s usitnjenim petit keksom sipati dobivenu smjesu, sve sjediniti, a zatim utisnuti u kalup. Preko toga preliti čokoladni ganache.
* * *
Foto: @hoceskomad