TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 16.10.2017.
Marijana i Patricia Kordić su dizajnerice koje se kriju iza branda COCOPAT, koji postoji već 5 godina. U tom periodu mnoge su dame iz regije odlučile svoju kolekciju torbi obogatiti upravo njihovim modelima, a ove kreativne dame predstavile su i novu, jesensku kampanju.
„Prije nekoliko tjedana posjetile smo Istanbul u potrazi za novim materijalima i idejama i upravo je Istanbul bio najveća inspiracija u stvaranju nove kolekcije. Kao i do sada, torbe su izrađene od najkvalitetnijih eko koža i metala na tržištu. Boje koje preovladavaju u ovoj kolekciji su sve najljepše boje jeseni: smaragdno zelena, boja crvenog vina, zagasito roza, a paletu smo osvježili vintage cvjetnim uzorkom, modernim zmijskim uzorkom, kao i superpopularnim tvidom. Od svih modela koje smo predstavili u novoj kolekciji, kao prvu želimo izdvojiti najnoviji model HUREM.
''...ti si najljepša među ljepoticama.. Uvijek ću ti pjevati ode...'', govorio je Sulejman Veličanstveni o svojoj Hurem, a mi smo se složile da smo pronašle idealno ime za naš novi model. Hurem je idealna torba srednje veličine koju možete nositi i preko dana, ali i navečer.
Moguće ju je nositi na dugi lanac i dupli kratki lanac. Radile smo je u raskošnoj paleti boja – smaragdno zelenoj, kraljevsko plavoj, zagasito rozoj i boji crvenog vina, te divnom vintage floralnom uzorku. Drugačija je od svih torbi na našem tržištu i upravo to je ono što je čini posebnom i zbog čega će plijeniti sve poglede gdje god da se pojavite.“ – otkrila nam je Patricia Kordić, jedna od dama koja se krije iza branda COCOPAT.
U kolekciji ćete pronaći i model Cvita u zagasitim bojama, model Mini Mara koji osim u antracit i bordo boji, dolazi u crnoj, tamno plavoj, bakrenoj, zlatnoj, bež, rozoj i svijetlo plavoj boji, sa srebrnim ili zlatnim detaljima po želji. Naravno i ovu liniju krasi model Baby Una, koji je već dvije godine najnaručivaniji model iz njihove ponude. Baby Una za jesen je ogrnuta u crni, smaragdno zeleni i bordo crveni baršun, a Baby Une od tvida u tamnijoj i svjetlijoj boji su pokupile sve simpatije i vjerovatno već imaju novi bestseller u najavi.
„Dok se svi trude biti isti i uklopiti se, mi se svaki put trudimo izdvojiti se iz mase i ponuditi nešto novo i drugačije, a sudeći po komentarima i porukama koje su nam sinoć preplavile inboxe, opet smo uspjele u tome. :) Drago nam je da djevojke i dalje prepoznaju kvalitet koji je i ovaj put na vrhunskom nivou, a mi se veselimo vidjeti kako će kombinirati nove modele. Kao i svaki put, naše klijentice su najveća inspiracija u stvaranju novih bajkovitih torbica!“ – nadodala je Patricia.
Cijelu kolekciju pogledajte u nastavku.
Foto: Maja Topčagić
Make-up: Lejla Emrić
Modeli: Elena Kosjerina i Patricia Kordić
TEKST: Bonjour.ba/PR
Postoje ona mjesta gdje dan počinje sporije, uz miris kafe i pogled na zelenilo dok vas konobari, s osmijehom već od ranih sati, pitaju želite li omlet s domaćim sirom ili nešto posebno po vašem izboru. Mjesta gdje doručak nije samo obrok, već ritual... i da, imamo mali insiderski tip.
Smješten svega desetak minuta od srca Mostara, to je mali gourmet raj za one koji znaju da dobar obrok može popraviti cijeli dan.
Bilo da dolazite na doručak s pogledom, poslovni ručak u bašti ili večeru uz čašu lokalnog vina, svaki obrok u restoranu hotela Buna nosi dozu pažnje i mirnoće koja se rijetko nalazi tako blizu grada.
Dok vas možda na prvu privuče elegancija obnovljenih prostora s historijskim pečatom iz austro-ugarskog perioda, ono što ostaje kao glavni utisak o kojem danas želimo pisati je restoran ili preciznije rečeno: gourmet doživljaj.
Doručak koji ne preskačete čak ni na brzinu
Ovdje doručak nije „s nogu“. On je ritual. Početak dana uz lokalne sireve, domaći hljeb, svježe voće i kombinacije koje bude i najuspavanije. Naša preporuka? Lagana pileća salatica kao savršen balans između osvježenja i energije, a mali trik s dodatkom narom daje jelu ono nešto zbog čega ćete je poželjeti i sutra. Idealno za one koji planiraju poslovni sastanak, ali i za one koji žele samo tiho jutro uz kafu i poglede na zelenilo.
Ako imate sreće da ga uživate u vrtnoj restauraciji, pogled će vam pasti na čuveni bunski dolap za navodnjavanje koji i danas neumorno okreće ritam rijeke i smiruje svaki misao. Uz šapat vode i šolju kafe, dan počinje onako kako biste željeli da teče… lagano, autentično…
Tokom doručka, pored raznovrsne ponude zdravih i slanih jela, gosti često biraju brownie kolač onaj pravi, s dubokim ukusom kakaa koji daje dodatnu energiju za dan koji slijedi.
Ručak koji spaja tradiciju i gourmet twist
Kada stigne podne, restoran postaje prava pozornica. Ručak u hotelu Buna je spoj hercegovačke tradicije i savremene kulinarske ponude. Jelo koje je s razlogom privuklo našu đažnju je rižoto sa sipom. Kremast, intenzivan, savršeno začinjen…
Kozice se često nađu na tanjirima gostiju koji žele nešto laganije, dok je za one koji ne gravitiraju morskoj hrani tu pasta s piletinom. Jednostavna, aromatična i uvijek siguran izbor.
Ake pitate šta lokalci najčešće preporučuju, odgovor je prilično jasan: “Najbolja riba? Probajte je upravo ovdje.”
Nakon ručka koji spaja tradiciju i savremene okuse, bilo bi šteta preskočiti desert. Iako svaki kolač na meniju nosi pažljivo birane sastojke i prepoznatljiv šarm domaće poslastice, kolač od datulja posebno se izdvaja jer je bogat teksturom, sladak i idealan kao završni ton obroka.
Diskretna preporuka? Ne čekajte da nestane. Često se naručuje i za ponijeti, a za one koji biraju bezglutenske opcije, posebno se izdvaja kolač s makom, koji se savršeno sljubljuje s čašom Villa Sandi Prosecco Millesimato.
Večera uz vino i šapat rijeke
Kada se svjetla smire, večera se seli u intimni dio restorana, gdje svaka čaša vina dolazi s pričom, a svaki tanjir sa stilom.
Lokalna vina i lagani obroci kreiraju savršen kraj dana… bez žurbe, bez buke, samo uz osmijehe konobara koji znaju da vam treba još minut mira.
U večernjim satima, dok se atmosfera smiruje, često naručeni izbor je crumble od jabuka uz kuglu sladoleda. Topao, hrskav i taman toliko sladak da zaokruži večeru u najnježnijem tonu.
Insider tip
Zvuči kao kliše, ali vjerujte ovdje osoblje zna. Ne samo koji je desert najfotogeničniji, već i koji je riblji specijalitet tog dana dobio poseban touch iz kuhinje. Oni vas neće zatrpati informacijama, ali kad pitate: „Šta biste vi danas naručili?“ dobit ćete preporuku koja (još) nije na društvenim mrežama, ali bi mogla postati vaše novo omiljeno otkriće.
To je ona vrsta usluge diskretna, topla i instinktivna. Takva da se osjećate kao da ste već tu bili, iako ste prvi put došli u restoran.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!