Clean look je trend kojim ćete naglasiti prirodnu ljepotu, a licu dati svjež izgled - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Clean look je trend kojim ćete naglasiti prirodnu ljepotu, a licu dati svjež izgled

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
28.11.2022.

Clean look odnosno nježni makeup koji daje efekt zdravog i svježeg izgleda posljednje vrijeme je postao veliki trend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, iako je cilj kreirati takozvani no makeup efekt, ovaj look itekako uključuje korištenje nekih od osnovnih beauty proizvoda. Stoga smo istražili kako u par koraka kreirati takozvani clean look koji ćete rado nositi svakodnevno.

Pripremite kožu

Kako biste lakše mogli kreirati zdrav izgled potrebno je da vaše lice bude čisto i uredno. Najlakši način da to napravite je kreiranje personalizirane skincare rutine koja će vam pomoći da izbjegnete ljuštenje kože i uklonite mrtve stanice.

 SPF

Nakon što ste očistili kožu potrebno ju je zaštititi od sunčevih zraka stoga kao drugi korak navodi se nanošenje zaštitne kreme odnosno SPF-a. Ovdje je potrebno naglasiti da svaki SPF ne odgovara svakom tipu kože, te isto tako može utjecati na oksidaciju pudera stoga prilikom kupovine biste trebali paziti na navedene stavke.

Kreiranje prirodnog izgleda

Ukoliko je vaša koža sklona aknama ovaj korak možete napraviti tako što nanesete tanji sloj tekućeg pudera lagane teksture koji će zagladiti vašu kožu. Ako želite napraviti predah od pudera idealno bi bilo da ovaj korak učinite korektorom tako što ga nanesete samo na određene nepravilnosti na koži poput crvenila. 

Popunite obrve

Uz omiljeni proizvod za obrve lagano ih popunite, a zatim počešljajte kako bi izgledale gusto i uredno. Kao dodatan trik može vam poslužiti gel kojim ćete dodatno učvrstiti i zagladiti obrve.

 Završni touch

Posljednji koraci clean look izdanju su maskara, rumenilo i sjaj za usne. S obzirom da želimo postići prirodan izgled, rumenilo će osvježiti vaše lice dok će maskara dodatno naglasiti vaše oči. Sjaj za usne učinit će da vaše usne izgledaju punije, te za dodatan efekt možete iskoristiti olovku za usne boje mesa.

 

* * *
Naslovna fotografija: @romeestrijd

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno