Sve o novoj osviještenoj Chanel liniji koja se bazira na prirodnim sastojcima i eco-friendly pakiranjima - Bonjour.ba -...

Sve o novoj osviještenoj Chanel liniji koja se bazira na prirodnim sastojcima i eco-friendly pakiranjima

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
6.1.2022.

Prošla godina je obilježena godišnjicom Chanel N°5 mirisa, a ove godine idu korak naprijed sa novom linijom N°1 De Chanel, koja se zasniva na svjesnom i odgovornom pristupu kreiranja skincare linije proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako krenemo analizirati, počevši od pakovanja, vidjet ćemo i pristup ka trendu održivosti. Sve bočice su kreirane od recikliranog stakla, pakovanja za kreme su dopunjive, a ni u jednom pakovanju nisu koristili plastiku, što je naravno veliki iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova beauty linija brenda Chanel je imala inspiraciju u cvijetu kamelija, omiljenom cvijetu Coco Chanel. Chanelov visoki standard i težnja ka savršenstvu počinje duboko u korijenu ove biljke.
U svojim laboratorijama su razvili tehnologiju za analizu, ekstrakciju i filtriranje koncentrata biljnih molekula, te kreirali liniju koja se zasniva na prirodnim sastojcima. Chanel je odabrao nevjerovatne prirodne arome ovog potpuno rascvjetalog cvijeća i poboljšao ih u vodi dobijenoj od nekoliko vrsta kamelije, koja je ugrađena u sastav nove linije za njegu kože.

Chanel skincare i Makeup

Sve formule su razvijene tako da stvaraju optimalan afinitet s kožom i pružaju nenadmašnu efikasnost i senzualni osjećaj. U ovoj kolekciji ćete pronaći proizvode od seruma za njegu kože, do make up proizvoda, a mi smo izdvojili najznačajnije komade.

Red Camellia revitalizing serum

Prvi korak u Chanelovoj beauty rutini je revitalizirajući serum sa formulom od čak 95% sastojaka prirodnog porijekla, od kojih 76% dolazi upravo iz ovog cvijeta. Kontinuiranom upotrebom vidljivo smanjuje vidljivost bora i pora, poboljšava elastičnost kože i pruža udobnost i blistav izgled tena.

Red Camellia Revitalizing Cream

Krema koja zaglađuje, daje koži volumen, a pruža udobnost i blistavost. Kreirana je u ekstraktu i ulju cvijeta Kamelije, procenat prirodnih sastojaka je također 95%.

Red Camellia Revitalizing Eye Cream

Ova krema za oči, obogaćena skvalenom biljnog porijekla i hijarulonskom kiselinom, smanjuje pojavu podočnjaka i natečenosti, te hidrira i osvježava područje oko očiju.  

Red Camellia Revitalizing Foundation

Puder namijenjen za dugo nošenje, izjednačava ten kože i ispravlja nepravilnosti. Kožu instant čini ugodnijom na dodir, te je čini uglađenijom nakon jednomjesečnog nanošenja.

Red Camellia Revitalizing Lip And Cheek Balm

Ovaj višenamjenski balzam se može nanositi vrhovima prstiju na usne i jagodice, kako bi se pojačala njihova prirodna nijansa. Obogaćen je uljem crvene kamelije i voskom biljnog porijekla, a njegova glatka, nemasna tekstura se trenutno topi na koži i pruža trenutni osjećaj udobnost i hidratacije.

* * * 
Fotografije: Chanel Press

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno