Trend report: Ne paničite, ali capri hlače su se vratile! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trend report: Ne paničite, ali capri hlače su se vratile!

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
11.3.2024.

'Ne paničite' u naslovu ne stoji bez razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, na jednom od naših posljednjih snimanja, u backstageu se poveo i razgovor o novim trendovima, ali i onim koji se uporno vraćaju, naravno uz dobacivanje :,,A šta novo da izmisle?''. Jedan od recikliranih trendova koji se spomenuo su bile i capri hlače, a uz to i izjava: ,, Jao, ne ponovo!''. 

Vjerujemo da mnogima činjenica da se ovaj model vraća u modu, izaziva blagu paniku i sjećanje na ne tako slavne 90e i 2000te kada je riječ o stilskim izborima. 

 

Foto: @emilisindlev

 

S druge strane, ako ste zaljubljenica u sve što nosi Carrie Bradshaw, onda će povratak ovog trenda za vas biti prava poslastica. 

 Moramo priznati da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovaj trend vratiti. Posljednjih nekoliko sezona svjedočimo povratku trendova iz 2000ih, kao i kombinaciji sportskih komada sa onim romantičnim. Capri hlače su upravo savršen komad za takav stilski izražaj. 

 Naravno, niti jedan trend ne postaje tako popularan dok ga ne pokaže i neka od celebrity dama, a predstavnice ovog trenda su zasigurno modeli poput Belle Hadid i Kendall Jenner. S druge strane, svaki trend počinje na revijama slavnih dizajnera pa je tako capri hlače s tačkicama, prošle godine, predstavio i sve popularniji francuski dizajner Simon Porte Jacquemus.

 

Foto: @whowhatwear

Foto: @jacquemus


 

Ako jedva čekate ponovo prigrliti 'niti duge – niti kratke' hlače, inspiraciju za stiliziranje donosimo ispod. Ne brinite, kada pronađemo idealan par capri hlača u trgovinama, javljamo vam. 

* * * 
Naslovna fotografija:
@emilisindlev

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno