Brend Camper je neistraženi dragulj svijeta obuće - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Brend Camper je neistraženi dragulj svijeta obuće

Tekst:

Emina Smaka

MODNI DODACI
29.1.2024.

Camper cipele su iznenađujuće promakle mainstream fashion sceni, kako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ukoliko još uvijek brend Camper zamišljate kao onaj idealan za vašeg tatu ili vas pak nostalgija vraća u 90e i neke awkward tinejdžerske dane, vrijeme je da ponovo posjetite njihov web shop.  

Upravo se 90ih ovaj brend i proslavio s tenisicama naziva Pelotas, koje su se od tada prodale u više od 11 miliona primjeraka. Ukoliko vas ovaj model ipak veže za neke bezbrižne dane, onda će vam se dopasti i činjenica da su ovi modeli još uvijek dostupni na njihovom online shopu.

Klasika nikad ne izlazi iz mode? Hmm, u ovom slučaju nismo baš najsigurniji, ali predviđamo da će nove generacije u jednom trenutku ponovo otkriti ovaj model tenisica i od njih napraviti vruć komad koji svi žele nositi

 Posljednjih, pa skoro već deceniju, svijet mode oduševljava se neobičnim i nevjerojatno ekscentričnim dizajnima obuće. Taj trend prepoznatljiv je po svojoj hrabrosti da pomakne granice u estetici obuće, ponekad dosežući razine koje neki smatraju i ružnima. No, u isto vrijeme, ova vrsta dizajna se može uporediti s određenom vrstom umjetnosti. 
 

Upravo to je područje u kojem brend Camper danas sjaji, pružajući nam pravu riznicu nekonvencionalnih modela.

Njihove kolekcije često su poput malih umjetničkih djela na koje možemo gledati s dozom divljenja, jer se usude istražiti neistraženo i stvarati obuću koja provocira, izaziva i ističe se u mnoštvu drugih. Ekscentričnost je pečat koji čini brend Camper iznimnim u svijetu obuće.

 

Camper Junction 

Trenutno najpopularniji model je zasigurno Junction, unisex cipela idealna za one koje vole česte promjene.

Naime, vrh cipele, gumeni dio je zamjenjiv i dolazi u različitim bojama. Tako da kada god to poželite vašim cipelama možete dati novi sjaj i prilagoditi ih svojim kombinacijama. 

 Camper Twins 

Twins je model koji smo mogli vidjeti i u Sarajevo Street Style, u prethodnom izdanju. Riječ je o višebojnim cipelama gdje postoji jedan razlika u boji kod desne i lijeve cipele

Zaista, u koliko ste u potrazi za modelom koji ćete uvijek moći obuti na najbazičniji outfit i u trenu ga transformisati u trendy look, onda je Twins model za vas. 

 


 Kako do sada nije došao do mainstream fashion kulture? 

Reći ćemo da je bila riječ o zapostavljanju promocije novih modela obuće. No, ovaj brend koji postoji desetljećima se polako, ali sigurno vraća na velika vrata. Kada imate kultni i kvalitetan brend, onda vam ne treba mnogo za njegovu ponovnu popularnost. 

Danas, rade kolaboracije s poznatim, pa su nedavno objavili i onu s brendom Swarovski i muzičarem  DJ Diplo. Radi se kožnim čizmama, 400 nježno nanesenih kristala postavljeno je tako da predstavlja kretanje plime i valova koji se razbijaju na obali Sredozemnog mora, s kristalnim ukrasom koji pojačava refleksiju svjetlosti, poput sunčevih zraka na vodi. 

Mnogi bi ovaj model ipak zadržali na polici kao one of a kind komad dekora prije nego nosili na stopalima.  


 Hoćete li vi dodatno razmisliti o bogaćenju vašeg obućara s novim Camper modelom? Mi već imamo spremnu listu omiljenih! 

* * * 
Naslovna fotografija: @poll_neill

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno