TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 9.3.2017.

Instagram nam je još jedanput poslužio kao sjajan vodič. Ovoga puta ponudio nam je odgovor gdje u Zagrebu popiti najveseliju kavu dosada. Na adresi Ivana Tkalčića 54, smjestio se cafe kojem su specijalitet kruh s namazima, šarena kava s mlijekom i plavo vino koje morate probati. Njihova preporuka je da jutro započnete s nekom od njihovih finih kava i za doručak isprobate kruh s domaćim pekmezom.

U pauzi od posla svratite na limunadu i domaći čaj, a poslijepodne rezervirajte za druženje s prijateljima uz čašu domaćeg istarskog vina, platu sira i kruh s namazima. Ono što bi vam se posebice moglo dopasti jeste činjenica da su svi sastojci u njihovim jelima provjerenog porijekla – dolaze od malih obiteljskih gospodarstava iz Istre i okolice Zagreba.

cafesjedi5 zagreb cafe modamo 02

cafesjedi5 zagreb cafe modamo 07

cafesjedi5 zagreb cafe modamo 01

Zanimljivo uređen interijer i terasa idealna za lijena subotnja poslijepodneva dodatan su razlog zašto biste trebali posjetiti ovo mjesto.

cafesjedi5 zagreb cafe modamo 11

cafesjedi5 zagreb cafe modamo 14


Foto via Café Sjedi 5


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!