Zavirili smo u novi romantičan cafe u Sarajevu čije uređenje potpisuju bh.arhitekti  

GOURMET
1.10.2019.

Na adresi Dalmatinska 6 u Sarajevu, nedavno je otvoren cafe restoran Flora u kojem ćete, zahvaljujući imenu, ali i uređenju na trenutak imati dojam kao da ste ušetali na cvjetnu livadu koju prate i šarmantni komadi namještaja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pazili su na baš svaki detalj kako bi kreirali ugodan ambijent kojim dominiraju pastelne nijanse, zelena boja, zlatni detalji te cvjetni motivi.

Čak i strop krase cvjetni motivi kojem su pruge na podu i geometrijski motivi odličan kontrast. Iako na prvi pogled nespojivi, uz ostale detalje kreiraju harmoniju u prostoru.
Visoki smeđi stupovi koji se protežu duž cijelog cafea izrađeni su od drveta te neodoljivo podsjećaju na samu koru drveta koju prate cvjetne instalacije. 

Cafe restoran se proteže na dva kata te ima dio za pušače, kao i nepušače, a na njihovom meniju se, uz ukusnu kavu, razne kolače i palačinke, nalaze i razna jela idealna za ukusan početak dana, a svaki od Flora doručaka poslužuju se uz uštipke od integralnih žitarica. 

Chic, prostran i fotogeničan – ovako nam je njegova vlasnica, Mirela, opisala ovaj cafe u tri riječi, a kada ga posjetite, uvidjet ćete da interijer i atmosfera usitinu odlično odgovaraju ovim epitetima.  

GOURMET , 1.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Flora Cafe Restaurant

Podijeli:

Posljednje objavljeno