Burrata sir traže svi u BiH! Znamo gdje ga naći i donosimo brzi recept. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Burrata sir traže svi u BiH! Znamo gdje ga naći i donosimo brzi recept.

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
6.6.2024.

Burrata sir postao je prava senzacija na društvenim mrežama posljednjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj kremasti, mekani sir oduševljava ljubitelje hrane diljem svijeta svojim bogatim okusom i teksturom koja se topi u ustima. Fotografije jela s burratom često preplavljuju Instagram i TikTok, izazivajući divljenje i želju za isprobavanjem ove delikatese. No, što je točno burrata i zašto je toliko popularna?

 



Burrata sir

Burrata je talijanski sir, porijeklom iz regije Apulije. Sastoji se od meke vanjske ljuske od mozzarella sira, dok je unutrašnjost ispunjena kremastom smjesom od svježeg sira i vrhnja. Ova kombinacija daje burrati jedinstvenu teksturu i okus koji je bogat, kremast i jednostavno neodoljiv.

Burrata se često poslužuje svježa, uz jednostavne dodatke poput maslinovog ulja, svježih rajčica i bosiljka, ali se također koristi u raznim jelima, od salata do tjestenina. Mi vam u nastavku donosimo jednostavan recept za tjesteninu s burrata sirom koji će ispasti provjereno dobro baš svaki put, a osim toga, gotov je u trenu

Sir možete pronaći u Crvena jabuka gastro market Marindvor i kušati ovu gourmet senzaciju već danas. 

 



Recept za tjesteninu s domaćim umakom od rajčice i burrata sirom

Sastojci

 

  • 400 g tjestenine po izboru
  • 500 g svježih rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • Prstohvat šećera
  • Svježi bosiljak (nekoliko listova)
  • 250 g burrata sira


 



Priprema

Rajčice operite i narežite na kockice. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Pržite češnjak na laganoj vatri dok ne postane zlatno smeđe boje, pazeći da ne zagori. Potom dodajte narezane rajčice u tavu i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 - 20 minuta, povremeno miješajući. Začinite solju, paprom i prstohvatom šećera kako biste uravnotežili kiselost rajčica.


Foto: @restauracjabursztynowa1



U međuvremenu skuhajte tjesteninu u velikom loncu s posoljenom vodom prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja. Kada je umak gotov, dodajte skuhanu tjesteninu u tavu s umakom i dobro promiješajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine kako bi umak bio kremastiji.


Foto: @anita__dujic



Podijelite tjesteninu s umakom na tanjure. Na vrh svakog tanjura stavite komadić burrata sira i nekoliko listova svježeg bosiljka. Prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite odmah. Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali ukusnoj tjestenini koja spaja bogate okuse domaćeg umaka od rajčice i kremaste burrate!

* * *
Naslovna fotografija: @cremeitalia

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno