TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 1.4.2020.
Superukusna večera spremna za svega pola sata donosi vam najzabavniju kombinaciju najboljih sastojaka. Da, pričamo o pizzi i kako njeno tijesto napraviti bez kvasca i sa 3 različita slasna nadjeva.
Pored standardnog nadjeva kojemu nitko ne može odoljeti (čitaj: margherita), donosimo vam recept za pizzu s brokulom i pizzu s mozzarellom i pršutom. Za sve posljedice kao što su brzi nestanak komada pizza sa pladnja ne odgovaramo.
RECEPT ZA TIJESTO

Foto: unsplash.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Pećnicu upalite na 250 stupnjeva i ostavite da se grije. U veliku posudu za miješanje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u tepsiju.
Za prijedloge nadjeva prelistajte dalje.
MARGHERITA

Foto: unsplash.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Tijesto razvaljajte te rasporedite umak od rajčice po površini. Zatim tanko narezane komade mozzarelle postavite ravnomjerno posvuda i preko pospite listove bosiljka.
Sve polijte s par kapi maslinovog ulja po ukusu.
PIZZA S BROKULOM
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem.
Tijesto premažite pestom. Dodajte rajčice, masline, limunovu koricu, crvenu papriku i mozzarellu.
Dodajte brokulu i na vrh stavite 3-4 kriške limuna. Pospite po površini komadiće feta sira.
Prebacite u pećnicu i pecite 10-15 minuta ili dok kora ne postane hrskava i sir se ne rastopi. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite mikro zelenilom.
PIZZA S MOZZARELLOM I PRŠUTOM
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Prebacite tijesto na lim i premažite dio kore maslinovim uljem. Dodajte umak i pospite bosiljkom, origanom i crvenom paprikom.
Zatim dodajte sir, svježi bosiljak, pršut i rajčicu i stavite lim u pećnicu.
Nakon 10-15 minuta, dodajte rukolu na vrh i pecite dodatnih 5-10 minuta ili dok se sir potpuno ne rastopi, a kora ne postane blago zlatna.
Izvadite iz pećnice, pospite s malo crnog papra, posolite i uživajte!
***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Marija Perić
TEKST: Ada Ćeremida
Jeste li spremni za novo mjesto u Mostaru koje jednako dobro funkcioniše u jutarnjim satima, popodnevnim pauzama i večerima koje se ne planiraju unaprijed?
Volimo kada otkrijemo nova mjesta širom Bosne i Hercegovine, ona koja ne pokušavaju biti sve svima, nego tačno znaju šta žele biti. Upravo jedno takvo novo ime pojavilo se na mostarskoj gradskoj mapi.
Buro Bar, smješten u samom centru Mostara, na adresi Kneza Višeslava bb, donosi urbani day & night koncept koji spaja opuštenu dnevnu atmosferu s energijom večernjeg izlaska.
Mjesto koje se prilagođava ritmu dana
Buro Bar ne traži poseban povod za dolazak. Ovdje se svraća na kafu, ostaje na razgovoru, a nerijetko se vraća i kasnije, kada se svjetla priguše, muzika postane glasnija, a atmosfera dobije drugačiji tempo.
Koncept day & night bara u Mostaru nije česta pojava, a upravo u toj fleksibilnosti leži njegov šarm. Buro je mjesto koje se prirodno uklapa u dnevne navike grada, ali i u večernji život koji Mostar posljednjih godina sve više gradi.

Interijer koji odmah privlači pažnju
Jedan pogled na prostor dovoljan je da shvatite kako se ovdje mislilo na detalje. Topli tonovi, pažljivo birano osvjetljenje, organski elementi i savremene linije stvaraju interijer koji je istovremeno ugodan i vizuelno snažan.
Posebnu pažnju privlače dekorativni plafonski elementi i rasvjeta koja prostoru daje intimnu, gotovo filmsku atmosferu onu zbog koje se želite zadržati duže nego što ste planirali.

Foto: Bonjour.ba arhiva
Zašto dodajemo Buro Bar na našu listu preporuka?
Jer Mostaru trebaju prostori koji nude kontinuitet od dana do noći. Jer izgleda drugačije, ali ne pretenciozno. I jer ostavlja osjećaj da je tu da ostane, a ne da bude prolazni trend.
Ako ste u Mostaru ili planirate posjetu, Buro Bar je novo ime koje vrijedi zapamtiti i posjetiti više puta, u različitim satima dana.


Foto: Buro Bar
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!