TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 1.4.2020.
Superukusna večera spremna za svega pola sata donosi vam najzabavniju kombinaciju najboljih sastojaka. Da, pričamo o pizzi i kako njeno tijesto napraviti bez kvasca i sa 3 različita slasna nadjeva.
Pored standardnog nadjeva kojemu nitko ne može odoljeti (čitaj: margherita), donosimo vam recept za pizzu s brokulom i pizzu s mozzarellom i pršutom. Za sve posljedice kao što su brzi nestanak komada pizza sa pladnja ne odgovaramo.
RECEPT ZA TIJESTO
Foto: unsplash.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Pećnicu upalite na 250 stupnjeva i ostavite da se grije. U veliku posudu za miješanje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u tepsiju.
Za prijedloge nadjeva prelistajte dalje.
MARGHERITA
Foto: unsplash.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Tijesto razvaljajte te rasporedite umak od rajčice po površini. Zatim tanko narezane komade mozzarelle postavite ravnomjerno posvuda i preko pospite listove bosiljka.
Sve polijte s par kapi maslinovog ulja po ukusu.
PIZZA S BROKULOM
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem.
Tijesto premažite pestom. Dodajte rajčice, masline, limunovu koricu, crvenu papriku i mozzarellu.
Dodajte brokulu i na vrh stavite 3-4 kriške limuna. Pospite po površini komadiće feta sira.
Prebacite u pećnicu i pecite 10-15 minuta ili dok kora ne postane hrskava i sir se ne rastopi. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite mikro zelenilom.
PIZZA S MOZZARELLOM I PRŠUTOM
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Prebacite tijesto na lim i premažite dio kore maslinovim uljem. Dodajte umak i pospite bosiljkom, origanom i crvenom paprikom.
Zatim dodajte sir, svježi bosiljak, pršut i rajčicu i stavite lim u pećnicu.
Nakon 10-15 minuta, dodajte rukolu na vrh i pecite dodatnih 5-10 minuta ili dok se sir potpuno ne rastopi, a kora ne postane blago zlatna.
Izvadite iz pećnice, pospite s malo crnog papra, posolite i uživajte!
***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Marija Perić
TEKST: Adelisa Mašić
Kuhinja je prostor u kojem se ne okupljamo samo zbog obroka, to je mjesto razgovora, jutarnjih rituala i malih trenutaka mira.
Detalji poput tanjira, zdjela i šolja čine da ti trenuci izgledaju još ljepše. Ove jeseni, JYSK je ponudio kolekciju posuđa koja spaja jednostavnost skandinavskog dizajna s toplinom prirodnih tonova.
U fokusu su keramičke zdjele i tanjiri u nijansama bež, sive i maslinaste, s ručno izraženim teksturama koje svako serviranje hrane pretvaraju u mali estetski užitak.
Šolje za kafu dolaze u mat finišu i obliku koji savršeno pristaje ruci, idealne za trenutke kada dan započinje mirisom omiljenog napitka.
Tu su i čaše jednostavnih linija koje jednako dobro izgledaju na dnevnom stolu i u elegantnim večernjim postavkama. Iako minimalističko, ovo posuđe odiše toplinom i lako se uklapa u svaki stil kuhinje: od rustikalnog do modernog.
Bez obzira praviš li večeru za prijatelje ili samo želiš da tvoj doručak izgleda ljepše, JYSK posuđe dokazuje da ljepota doma često leži u detaljima.
U nastavku izdvajamo komade iz JYSK ponude: od tanjira i zdjela do šolja i čaša koje će svaku trpezu pretvoriti u mali, svakodnevni ritual uživanja:
Foto: @eleonoretoulin
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!