TEKST: Marija Perić

DATUM OBJAVE: 1.4.2020.

Superukusna večera spremna za svega pola sata donosi vam najzabavniju kombinaciju najboljih sastojaka. Da, pričamo o pizzi i kako njeno tijesto napraviti bez kvasca i sa 3 različita slasna nadjeva.

Pored standardnog nadjeva kojemu nitko ne može odoljeti (čitaj: margherita), donosimo vam recept za pizzu s brokulom i pizzu s mozzarellom i pršutom. Za sve posljedice kao što su brzi nestanak komada pizza sa pladnja ne odgovaramo.

RECEPT ZA TIJESTO

Foto: unsplash.com

SASTOJCI:

  • 350 g glatkog brašna
  • 2 dcl mlake vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 2 prstohvata soli

PRIPREMA:

Pećnicu upalite na 250 stupnjeva i ostavite da se grije. U veliku posudu za miješanje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u tepsiju.
Za prijedloge nadjeva prelistajte dalje.

MARGHERITA

Foto: unsplash.com

SASTOJCI:

  • Tijesto za pizzu
  • 250 g umaka od rajčice
  • 1 pakovanje mozzarelle, tanko narezati
  • 16 svježih listova bosiljka
  • Maslinovo ulje, po ukusu

PRIPREMA:

Tijesto razvaljajte te rasporedite umak od rajčice po površini. Zatim tanko narezane komade mozzarelle postavite ravnomjerno posvuda i preko pospite listove bosiljka.
Sve polijte s par kapi maslinovog ulja po ukusu.

PIZZA S BROKULOM

SASTOJCI:

  • Tijesto za pizzu
  • 1/4 šalice pesto umaka
  • 1/4 šalice nasjeckanih rajčica
  • 1/4 šalice maslina
  • kora od 1/2 limuna
  • prstohvat crvene paprike
  • 1 pakovanje svježe mozzarelle, narezane
  • 2 šalice cvijetova brokule, grubo nasjeckane
  • 1/4 šalice zdrobljenog feta sira
  • 1/2 limuna, tanko narezanog
  • 1/2 šalice začinjenog mikrozelenja (po želji)

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem.
Tijesto premažite pestom. Dodajte rajčice, masline, limunovu koricu, crvenu papriku i mozzarellu.
Dodajte brokulu i na vrh stavite 3-4 kriške limuna. Pospite po površini komadiće feta sira.
Prebacite u pećnicu i pecite 10-15 minuta ili dok kora ne postane hrskava i sir se ne rastopi. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite mikro zelenilom.

PIZZA S MOZZARELLOM I PRŠUTOM

SASTOJCI:

  • Tijesto za pizzu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/4 šalice umaka od rajčice
  • 1/2 žlice suhog bosiljka
  • 1/4 žlice suhog origana
  • 1/4 žličice crvene paprike
  • 1 pakovanje mozzarella sira, tanko narezanog
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • 1 list bosiljka nasjeckan
  • 2 komada pršuta
  • 3-4 rajčice narezane
  • 1 šaka rukole
  • Sol i papar po ukusu

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Prebacite tijesto na lim i premažite dio kore maslinovim uljem. Dodajte umak i pospite bosiljkom, origanom i crvenom paprikom.
Zatim dodajte sir, svježi bosiljak, pršut i rajčicu i stavite lim u pećnicu.
Nakon 10-15 minuta, dodajte rukolu na vrh i pecite dodatnih 5-10 minuta ili dok se sir potpuno ne rastopi, a kora ne postane blago zlatna.
Izvadite iz pećnice, pospite s malo crnog papra, posolite i uživajte!

***

Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Marija Perić


Bonjour

Probudite dan na zdrav i ukusan način: Prirodni boost koji vaš um, tijelo i koža vole

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Probudite dan na zdrav i ukusan način: Prirodni boost koji vaš um, tijelo i koža vole Probudite dan na zdrav i ukusan način: Prirodni boost koji vaš um, tijelo i koža vole

Zamislite da vaš dan počinje polako. Bez alarma koji vas trgne iz sna i bez prvog gutljaja kafe u panici. Jutro u kojem najprije osjetite mir.

Upravo takvo jutro njeguje O’Plant filozofija: umirujući trenutak za sebe, uz proizvode koji su prirodni, hranjivi i stvoreni za moderni i ubrzani život. 

U svijetu gdje stalno jurimo s obaveze na obavezu, najljepša stvar koju sebi možemo pokloniti jeste miran trenutak i dobar zalogaj. O’Plant proizvodi, od voćno-žitnih snackova do biljnih napitaka i mueslija bez dodanog šećera, tu su da nas podsjete koliko je jednostavno osjećati se dobro iznutra i izvana.
 


bonjour_ba_dorada_podravka_n_11
 

 



Za jutra koja počinju s osmijehom  

Započeti dan uz O'Plant muesli koji spaja zob, pir i chia sjemenke, uz dodatak datulja, kakaa, matcha praha ili komadića jabuke i to bez trunke dodanog šećera zvuči savršeno.

U kombinaciji s O'Plant napitkom od badema bogatim kalcijem i vitaminima A, D i E, vaše tijelo dobiva ono što mu stvarno treba snagu, a ne samo energiju. Doručak koji traje duže od skrolanja i čini da se osjećate ispunjeno u svakom smislu.


bonjour_ba_podravka_01
 



Doručak koji se voli fotografirati, ali još više - jesti  

Napitak od zobi i badema? Prefin. Barista verzija za kafu? Pjena koja ne pada ni nakon tri storyja. Frape sa napitkom od zobi? Savršen! Bademov napitak? Sadrži čak 37,5% dnevne potrebe za kalcijem.

Da, znamo sve zvuči predobro, ali istina je: O’Plant napici stvarno mijenjaju sve, posebno kad ujutro želiš brz i hranjiv izbor.

 



Snack koji nije samo međuobrok, već vaš prirodni beauty & energy boost  

O’Plant voćno-žitni snackovi dolaze u šest opcija, a svaki ima svoj mood: Focus kad trebaš bistrinu i koncentraciju, Glow kad vam koža treba malo sjaja iznutra, Immuno za dane kad imunitet treba podršku, Power za dan pun energije, Refresh kad vam treba reset, Relax za kraj dana (ili svaki trenutak kad vam treba pauza).

Bez umjetnih dodataka, s B vitaminima, željezom, vlaknima i voćem koje vaš organizam voli. Ili kako mi volimo reći, snack s razlogom.


bonjour_ba_dorada_podravka_n_13
 



Tvoje tijelo zna što mu treba. Pitanje je, znaš li i ti?  

Ako želite jednostavne, prirodne i ukusne saveznike u dnevnoj rutini  O’Plant je tu. Za jutra, pauze, večeri. Za svakog ko bira biti nježan prema sebi.

Briga o sebi ne mora izgledati kao spa dan ili luksuzni tretman. Ponekad je to jednostavno  izbor doručka koji njeguje, napitka koji hrani i snacka koji vam daje energiju!

 

 

Foto: @ josefinevogt  


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!