Pronašli smo recept za najmekši brownie koji se topi u ustima
Tekst:Ana Rotim
GOURMETAko ste ljubitelji slasnih zalogaja u kojim prevladavaju okusi tamne čokolade, onda smo sigurni da smo pronašli slasticu koju ćete ovog vikenda rado napraviti.
Bez obzira volite li mekanu teksturu ili ste pak među onim rijetkima koji vole nešto više pečen ovaj kolač, jedno je sigurno – brownie je kolač kojem teško možemo odoljeti. Naime, riječ je o slastici koja ne traži zahtjevnu pripremu te koja će vas oduševiti rapsodijom slatkih okusa. Stoga, ako ste ovih dana odlučili zavrnuti rukave i zasladiti se uz ukusni čokoladni brownie u nastavku donosimo recept koji smo pronašli na profilu @foodilica iza kojeg stoji simpatična Ines Kolundžić.
Sastojci:
- 120 g čokolade (moja je imala 52% kakaa)
- 25 g tamnog kakaa
- 170 g maslaca
- 170 g bijelog kristal šećera
- 50 g tamnog smeđeg šećera
- 3 jaja
- Prstohvat soli
- Žličica nes kave
- 85 g oštrog brašna
- 90 g bijele čokolade
- 50 g čokolade ili nekih čokoladica (ja sam stavila kinder čokoladice)
Priprema:
120 g čokolade otopite s maslacem potom u tu otopljenu čokoladu dodajte kavu i kakao.
Zatim jaja, šećer i sol pjenasto izmiksajte.
U pjenastu smjesu dodajte otopljenu čokoladu s maslacem i miksajte dok se smjesa ne sjedini.
Potom umiješajte brašno te na kraju dodajte 50 g nasjeckane čokolade.
Smjesu izlijete u pekač (26cm X 26cm) obložen papirom za pečenje.
Brownie pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180°C 15 min, potom ga izvadite iz pećnice rasporedite sjeckanu bijelu čokoladu i vratite na dodatnih 10 min u pećnicu.
Gotove brownie hladite barem 40-ak min prije konzumacije.
* * *
Foto: @foodilica