Bridgerton: sve što trebate znati o novoj Netflix seriji o kojoj svi pričaju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bridgerton: sve što trebate znati o novoj Netflix seriji o kojoj svi pričaju

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

FILMOVI & SERIJE
8.1.2021.

Netflixova najnovija drama - i prva serija holivudske megaproducentice Shonde Rhimes otkako je napustila ABC - napokon je stigla i prema prvim reakcijama vrijedi osam sati gledanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, serija Bridgerton je izazvala veliko interesovanja kada je ovog Božića puštena na Netflixu i to sa dobrim razlogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, prema Netflixu, rani rezultati gledanje serije Bridgerton pozicionirali su je na peto mjesto najgledanije debitantne serije ikad.  

Prvi trailer objavljen je u devetom mjesecu i zasigurno je učinio dosta za podsticanje apetita mnogim zaljubljenicama u ljubavne drame. Dok čujemo Julie Andrews u ulozi naratorice iz regentskog perioda (period prošlosti Ujedinjenog Kraljevstva od 1811. do 1820. godine.), imali smo priliku prvi put uvidjeti poseban svijet koji je stvorila Shonda.

Prije nego što se izgubite u divnim kostitmima i zapletima serije, nekoliko stvari bismo htjeli podijeliti koje bi vam mogle pomoći na putovanju ili vas barem pripremiti za navedeno putovanje, pogotovo ako niste čitati knjige Julije Quinn na kojima se temelji serija.

Iako je uključeno mnogo likova, serija se vrti oko porodice Bridgerton, na čijem je čelu Lady Bridgerton (Ruth Gemmell). Lord Bridgerton je umro, pa sin Anthony (Jonathan Bailey) trebao bi preuzeti funkciju glavnog muškarca kuće. Daphne (Phoebe Dynevor) je najstarija kći, a kako serija započinje nada se da će pronaći uskoro muža. Naime, ova romantična serija upravo prati priču Daphne koja ne gubi nadu da će ipak upoznati pravu osobu za sebe. Zaplat se kreira kada Daphne upoznaje starog školskog prijatelja njezina brata, a što se događa dalje i u kojem smjeru se radnja razvija, ostavit ćemo vama da saznate sami. Miks “Gossip Girl” i “Downton Abbey” je možda najbolji opis naknadnih dešavanja. U biti serija sadrži sve ono što bi jedna ljubavna drama trebala da oslikava: majka koja želi dobro da uda svoje kćerke, misteriozni mladić, bogati lordovi, ljubavne spletke, mlade vojvotkinje u divnim kostimima... Ukoliko ste voljeli da čitate ili gledate adaptacije romana Jane Austen, onda je ova serija za vas #mustsee. Seriji je svakako data moderna nota kroz humor, replike ali i kroz muziku i obradu pjesama Ariane Grande.

U nastavku pogledajte trailer za koji smo sigurni da će vas dodatno potaknuti i uvjeriti da ovu seriju nikako ne smijete propustiti.

***

Naslovna fotografija: @bridgertonnetflix
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno