Pošta Djeda Mraza u Finskoj je možda i vaše mjesto za odmor naredne zime - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Provedite praznike u pošti Djeda Mraza! Otkrivamo vam sve detalje.

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
14.12.2023.

Više ne morate oblačiti kostime kako biste iznenadili svoje najmlađe i ostavljati tragove po stanu koji ukazuju na njegov dolazak u toku noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zahvaljujući Airbnbu sada vi imate priliku posjetiti Djeda Mraza. Njegovi domaćini svake godine prime preko 30,000 pisama dnevno od djece i odraslih, koja stižu iz cijelog svijeta s ciljem da s njima ili s njim, podijele svoje božićne liste želja. 
Osim što je ovo odmor u Kućici Djeda Mraza, tik do apartmana u kojem boravite nalazi se i pošta u kojoj možete i pomagati prilikom sortiranja pisama!
Od svojih domaćina dobit ćete obuku koja podrazumijeva: "pražnjenje poštanskih sandučića i pomoć vilenjacima u žigosanju pošte posebnim žigom Arktičkog kruga prije nego što ode Djedu Mrazu te naučiti o svakodnevnom funkcionisanju pošte." - naveli su na svojoj Airbnb stranici iz Rovaniemija u Finskoj.
Nakon zabavnih vilenjačkih dužnosti, bit ćete počašćeni tradicionalnim finskim obrocima, vožnjom motornim sankama, mogućnosti da vidite sjeverna svjetla i boravkom u finskoj sauni.
U ovoj zabavnoj avanturi možete učestvovati od 18. do 21. decembra. Prijave traju do 11. u istom mjesecu, a njihov mailbox bude prepun već mjesecima unaprijed.
S obzirom na to da ove godine ipak samo dočekujete tragove velike čizme u svom domu, postavite podsjetnike za prijavu, zbog kojih ćete naredne zime baš vi biti dijelom tima koji stvara snježnu, prazničnu čaroliju.

* * *
Foto: Airbnb

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno