BONJOUR.zaviruje u radni dan Amre Avdić, PR managerice Festivala savremene žene

BONJOUR.CLUB
8.4.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amra ima 24 godine, ambiciozna je, komunikativna i svojeglava. Naše druženje započeli smo kroz gostovanje na Radio Kameleon, na kojem je Amra jedna od voditeljica.
„Raditi s mojom ekipom znači neprestano učiti, raditi, razvijati se i usavršavati. To je jedan ludi tempo koji meni lično savršeno odgovara. Nekada se pitam da li bih mogla funkcionisati, a da nisam u nekom projektu. Mislim da je kod usavršavanja ključno to što često ulazimo u nove projekte koji nisu slični ničemu što smo ranije radili. To iziskuje da detaljno proučimo svaki izazov koji je pred nama kako bismo na njega što bolje odgovorili. Nije onda ni čudo što nas zovu Kameleonci i Kameleonke.“

Uz angažman na radiju, Amra je PR Festivala savremene žene, na čijem će se rasporedu naći brojni edukativni i inspirativni sadržaji te paneli.
„Najizazovniji dio projekta je definitivno okupiti žene iz čitavog svijeta i to baš u Tuzli. Baš tako je bilo za prvi Festival naročito što je naša ideja djelovala nemoguća za realizovati u željenom kapacitetu. Međutim, uspjeli smo a zatim su uslijedili najpozitivniji mogući komentari koji su bildali našu energiju i želju da drugi Festival bude još bolji. Čini mi se da je u svemu ključna energija koju se trudimo emitovati prema svim našim gošćama i gostima a onda nam sve naše Super žene to i uzvrate.

Na naš upit što ju inspirira, otkrila nam je: „Inspiraciju za rad pronalazim upravo u svim fenomenalnim ženama kojima sam okružena i koje kroz sve naše projekte upoznam. Po ko zna koji put ističem da se u posljednjih dvije godine osjećam jako privilegovano jer imam priliku ispričati javnosti priče fenomenalnih žena a na taj način i „ukrasti“ dio njihovog iskustva što me čini jako sretnom i istinski bogatom ženom.“ – nadodala je. U nastavku vam vodimo kroz jedan radni dan ove novinarke i PR managerice.

***

"Tokom pripreme Festivala savremene žene moj dan gotovo da nikada ne počinje isto. Prilično brzo nakon što ustanem krećem na posao, a kako nikada ne pijem kafu, ne mogu reći kako imam neke jutarnje rituale. Čini mi se da nikada ne ustajem na lijevu nogu. Osim što tokom priprema za Festival znam zaboraviti koji je dan, mjesec, godina.

Po dolasku na posao, provjeravam e-mailove, dogovaram s mojim curama iz redakcije šta su nam dnevni zadaci, a onda s mojom Azrom Husarić krećem put studija. U eteru pričamo uvijek o najpozitivnijim temama od 10 do 14 gledajući da naš program bude edukativan, veseo i da makar pokuša uljepšati dan onoga ko to sluša.

Amra i Azra u studiju Radio Kameleon

Kada u 14h napustimo studio, kreće provjera registracija na našem festivalskom siteu, www.festival.zenski.ba, slijedi je komunikacija s medijima i sl. Prilično se svakodnevno trudimo odsanjati sve što se tiče Festivala. Nekada se čini da idemo do najsitnijih detalja, ali to je jednostavno naša kameleonska ekipa.

Oko 4, 4:30h, situacija postane nešto tiša u kancelarijama i kod mene se tu "upali" neko dugme u kojem se prebacim na "turbo produktivnost" da završim sve one detalje koje ranije tokom dana nisam uspjela. Nikada ne idem odmah nakon što završim planirano za taj radni dan. Uzmem si desetak minuta da izađem u dvorište naše kuće i makar na 5 minuta upijem sve ljepše vrijeme koje se premišlja da li bi se vratilo u punom kapacitetu ili ne.

Moje večer rezervisana je za mog partnera i mene. Obično gledamo neke od naših omiljenih serija ili... pa pričamo o poslu. Iako nekada djeluje teško smatram da je zapravo sreća raditi s osobom koju volite.  Našim razgovorima u tom periodu punim baterije za predstojeći dan ali se i radujem Festivalu koji nam je doslovno pred vratima."

 

Foto: privatna arhiva

BONJOUR.CLUB , 8.4.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno