Bonjour.zaviruje na preslatku proslavu dječjeg rođendana u Bihaću sa zastavicama, dekorima i krafnama - Bonjour.ba - bh....

Bonjour.zaviruje na preslatku proslavu dječjeg rođendana u Bihaću sa zastavicama, dekorima i krafnama

Tekst:

Marija Perić

MAME RULZ
12.3.2022.

Nerijetko su nam upravo naši čitatelji i pratitelji inspiracija za kreiranje pozitivnog sadržaja, a ovaj put nam zapela za oko ova preslatka proslava dječjeg rođendana koju smo pronašli uz #DoYouBonjour hashtag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Semina Jusić je zajedno sa svojom obitelji proslavila prvi rođendan svog sina Ise i moramo priznati da su nas dekoracije oduševile. Mnoštvo jedinstvenih i promišljenih detalja stvorili su neodoljivu kulisu za igranje i fotografiranje. Boje i sami aranžmani hrane i slatkiša savršeno su se uklopili u ambijent, a Semina je pokazala kako uz kreativnost i volju možete kreirati savršene uspomene. U razgovoru sa Seminom saznali smo tko se sve krije iza pripreme i organizacije, što joj je bila inspiracija za uređenje, ali i gdje je zabava bila smještena. Više detalja otkrijte u nastavku.

***
 

Semina, koliko dugo je trajala organizacija rođendana i koji dio organizacije smatrate najizazovnijim?

Kada sam saznala da sam trudna, počela sam maštati o svemu, kako odgajati bebu, kako urediti sobicu, pa je tako na red došlo i kako proslaviti prvi rođendan. Obzirom da se jednim dijelom bavim organizacijom i kreiranjem dekoracija za vjenčanja i dječije rođendane, ovaj, za mene poseban Dan je bio veliki izazov.

 Vremenom su dolazila razna pitanja na koja sam morala dati odgovor i realizirati ih, napraviti nešto što se do sada nije vidjelo i uživati u svemu tome, spoj umjetnosti kroz spoj prirode i dječje mašte. Kako je beba došla na svijet sve sam manje imala vremena da se tome detaljno posvetim, i tako, dva mjeseca prije rođendana počela sam da istražujem. Ideje su dolazile jedna za drugom, išli smo do najsitnijih detalja, svakom segmentu se maksimalno posvetili i dali sve od sebe da bude savršen.

 


Gdje je proslava rođendana bila smještena?

Rođendan smo proslavili u našem porodičnom hotelu Kostelski buk koji se nalazi uz samu obalu rijeke Une u gradu Bihaću. Estetski dio sale i dekoracije su bili moja ideja, koju sam s velikom radošću i ljubavlju mogla ispoljiti, naravno da sve bude još profesionalnije pomoglo mi je osoblje našeg hotela.

 

 

Najimpresivniji su svakako detalji, a posebice čak tri posebno uređene torte. Tko potpisuje izradu dekoracija i torte i što je bila inspiracija za ovo uređenje?

Mnogo pažnje sam posvetila odabiru boja i komponiranju kompozicije u prostoru, kao i dekoraciji ostatka sale. Kao magistar likovnih edukacija estetika mi je veoma bitna, a ovo je bila prilika da svoju maštu pretvorim u djelo. Inspiraciju sam crpila kroz svoje iskustvo i rad.

 Rekvizite za dekoraciju je bilo jako teško pronaći, na našem tržištu nema mnogo izbora da bih mogla realizirati zamišljenu ideju. Prema tome, jedan dio dekoracija smo morali sami izraditi, npr. kao što su pozadinski zid, girlanda, topere za mafine, plakati, kartice na stolovima. Željela sam da slatki sto bude malo drugačiji, pa sam iskoristila različite komode koje su se savršeno uklopile.

 Želja nam je bila da naručimo slatkiše za slatki sto od različitih lokalnih slastičara koji vrhunski rade svoj posao, koriste kvalitetne sastojke i prave vrhunske domaće slastice na koje niti jedan gost nije ostao ravnodušan. Ideja je bila da umjesto jedne torte, budu tri različitih dimenzija. Tako da sam odlučila da torte budu u bojama kao i ostatak dekoracije, ali sa tom notom toniranja. Htjela sam da budu različitih dimenzija, boja i okusa, djevojka koja je bila zadužena za torte je ispunila sva moja očekivanja i što je najvažnije, ono zamišljeno pretvorila u stvarnost, a ona stoji iza stranice @nestoslatko.m.

 


Također, bilo mi je bitno da ostatak slatkog stola prati tu notu boja, pa je mafine, donutse i cake pops radila @ismetanea, dok je sladolede radila @sweetsbyirmasic. I još jedan, također važan segment u dekoraciji je bila i instalacija balona iza slatkog stola koja je djelo gospođe koja stoji iza profila @happydays.studio. Spomenula bih i mali tim @craft_and_timber koji je napravio savršene drvene stalke za naše torte i upotpunio ovu priču.

I na kraju kada sam spojila sve elemente u jednu cjelinu vidjela sam da je to ono što sam zamislila za našeg malog dječaka Isu. Ostatak fotografije donosimo u nastavku.

 

***
Foto: Nuno Toromanović (Lege Artis)

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno