Bonjour.vodič kroz grad: Ilda Humić nas vodi kroz njoj omiljena mjesta u Tuzli - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.vodič kroz grad: Ilda Humić nas vodi kroz njoj omiljena mjesta u Tuzli

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
11.4.2022.

Tuzlu, kao jedan od najljepših gradova, godišnje posjeti veliki broj turista. Kako zbog slanog jezera, tako i zbog arhitekture, ali i ljubaznih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Ako i vi uskoro planirate posjetiti ovaj grad, Ilda je na sebe preuzela ulogu vašeg privatnog vodiča. Ilda Humić je lice koje mnogi od vas poznaju, kako zbog njenih zanimljivih modnih izdanja, tako i po njenom neiscrpnom humoru. Rado je pratimo na društvenim mrežama, a posebno na njenom Instagram profilu. Odlučili smo je pitati da nam pokaže svoja omiljena mjesta u Tuzli, koja ne želite propustiti pri idućoj posjeti ovom gradu. 


Foto: Ilda Humić 

Panonska jezera

Za Panoniku mislim nije ni potrebno neko naročito objašnjenje, bilo da je ljeto za kupanje ili neko hladnije vrijeme za šetnju, te klizanje na ledu smatram da se na Panonici ima šta vidjeti kroz sva godišnja doba.

 


Mama Mia Origins restoran

Za prave i istinske gurmane Mama Mia je nezaobilazna destinacija u kojoj ćete u pravom smislu te riječi obradovati svoje nepce.
Moja lična preporuka je losos u umaku od vrganja ili pak njoke s biftekom, a kao desert kolač od maka, sigurno se nećete pokajati!

 


Restoran Zlatnik na Banji

Također fantastična destinacija, možda čak i u sklopu posjete Panonskim jezerima jer je u neposrednoj blizini. Naime, osoblje je i više nego ljubazno, hrana je jako ukusna i sigurno ćete se ponovo vratiti.

 


Šetališta

Slana Banja  je poznato šetalište u Tuzli u sklopu kojeg možete vidjeti i Kuću Plamena Mira i uživati u oazi prirode u srcu grada. Korzo šetalište s trgom Slobode u samom središtu kao i barokna zgrada, te fontana, samo su neke od zanimljivosti koje možete posjetiti ukoliko vas put nanese u grad soli.

 

* * * 
Naslovna fotografija: Ilda Humić 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno