BONJOUR.gourmet: U Mostaru smo uživali uz dry aged steak delicije i hercegovačka vina 

GOURMET
18.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoćnja topla proljetna večer je bila idealna kulisa za Barbecue party koji je na svojoj terasi organizirao LUX Business Bar u suradnji s kompanijom Selekcija d.o.o. Iako je terasa Lux Business Bara smještenog u industrijskoj zoni Mostara još uvijek u izgradnji, to nipošto nije umanjilo chill vibe pod vedrim nebom i toplim lampicama koje su bile idealan dekor za jučerašnje druženje. 

Večer je započela vinima hercegovačke Vinarije Marijanović koja je za ovu prigodu uz dry aged steakove predložila ugodno rashlađenu Žilavku od bijelih vina te Shiraz kao crno vino za ljubitelje intenzivnijih aroma i okusa. 


Kao domaćin druženja okupljene gurmane je pozdravio Marin Kokalović ispred LUX Business Bara rekavši kako se nada da je ovo samo prvo od mnogih ljetnih druženja uz gastro delicije na otvorenom te je ne sakrivajući zadovoljstvo suradnjom s kompanijom Selekcija d.o.o. pozvao gdina Hrvoja Prskala, kako bi nas pobliže upoznao s dry aged steakovima kojih je njegova kompanija ekskluzivni uvoznik i distributer.

Foto by: Selekcija d.o.o.

Hrvoje je istaknuo kako ćemo imati priliku isprobati tri različita steakea, točnije ramstek, T-bone i ribeye od kojih su sva tri odležala 40 dana u kontroliranim uvjetima u velikim agerima s kontroliranim protokom vlage, čime se stvara plijesan koja rastvara enzime mesa, što rezultira puno mekšim i punijim okusom steaka. 

Naravno nismo odoljeli, a da ne zavirimo iza OFYR roštilja na kojem je Hrvoje pripremao steakove kako bismo dobili inside tips za pripremu savršenog odreska doma. Poznajući vječnu dilemu svih kuhara, a koja glasi: „Koliko dugo je potrebno peći odrezak?“, bilo je to naše prvo pitanje na koje smo dobili odgovor kako je za odrezak težine oko 350 grama dovoljno tri minute sa svake strane, no pazeći da ga pečemo na jakoj vatri. Saznali smo da je i samo malo soli i papra pred pečenje potrebno za odležane stakeove kakve smo sinoć probali, a trik koji ćemo zasigurno ponijeti u našu kuhinju je savršeno jednostavan i savršeno ukusan umak kojim su steakovi premazivani dok su se pekli.

Foto by: Selekcija d.o.o.

Umak je činio topljeni maslac, uz par graničica ružmarina i bijelog luka i bila je to dobitna kombinacija uz savršeno pečene odreske. 

Foto by: Selekcija d.o.o.

Okusi koji su obilježili večer, ali i topla atmosfera uz drage ljude i lounge glazbu u pozadini su razlozi zbog kojih smo već na putu doma organizirali i prvi kućni party na terasi, gdje ćemo se i sami okušati u pripremi dry aged delicija. Ponovno uz hercegovačka vina, naravno. 

 

GOURMET , 18.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Selekcija d.o.o., Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno