Bh. food bloger otkriva brzi recept za ukusan, kremasti ljetni rižoto s morskim plodovima
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETU ljetnom periodu, posebice volimo okuse koje vežemo uz mediteransku kuhinju, a osim što je jako ukusna, iznimno je i zdrava.
Uz to, ovakva jela jednostavna su za pripremu, gode kompletnom organizmu i nerijetko, brzo se pripremaju.Baš takav je i ovaj recept za rižoto s morskim plodovima - sve što vam treba za jednostavan i fin ljetni obiteljski ručak.
Naime, kreirajući Bonjour.cookbook željeli smo istaknuti pamtljiva jela u kojima ćete uživati doma i koji će razveseliti tijelo i um. Možete je već danas besplatno preuzeti na vaše pametne uređaje klikom OVDJE, a uz recept za ovo jelo, pronaći ćete i slane i slatke delicije koje će postati nezamjenjiv dio obiteljske trpeze.
Pri osmišljavanju ovog jela, bh food bloger Hajrudin Šišić na umu je imao upravo gourmet putovanje do Mediterana i okuse koji teksturom i mirisom savršenom evociraju ljeto. Pri izradi koristio je artikle brenda Podravka, a kompletan recept donosimo u nastavku.
***
Rižoto sa morskim plodovima
Recept:
- 300g Riže Arborio Zlato polje
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čehna bijelog luka
- 0.5l vode ili pilećeg temeljca
- Vegeta Maestro crni papar
- 40g naribanog grana padana
- 300g očišćenih repova kozica
- 150g očišćenih dagnji
Priprema:
Na malo maslinovog ulja ispržiti sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk. Nakon 2 minute dodati očišćene morske plodove i pržiti 4-5 minuta. Potom dodati rižu i čašu vode.
Sve izmiješati i sačekati da se voda ukuha, potom dodati ponovo vodu i izmiješati. Miješati konstantno dok se ne ukuha voda. Pred kraj začiniti sa 1/2 male kašike Vegeta Natur Mediteran i prstohvatom Vegeta Maestro crnog papra te dodati sir. Servirati uz svježe začine i po želji dodati sira.
***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper