TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 5.8.2021.

U ljetnom periodu, posebice volimo okuse koje vežemo uz mediteransku kuhinju, a osim što je jako ukusna, iznimno je i zdrava.

Uz to, ovakva jela jednostavna su za pripremu, gode kompletnom organizmu i nerijetko, brzo se pripremaju. Baš takav je i ovaj recept za rižoto s morskim plodovima - sve što vam treba za jednostavan i fin ljetni obiteljski ručak.

Naime, kreirajući Bonjour.cookbook željeli smo istaknuti pamtljiva jela u kojima ćete uživati doma i koji će razveseliti tijelo i um. Možete je već danas besplatno preuzeti na vaše pametne uređaje klikom OVDJE, a uz recept za ovo jelo, pronaći ćete i slane i slatke delicije koje će postati nezamjenjiv dio obiteljske trpeze.

Pri osmišljavanju ovog jela, bh food bloger Hajrudin Šišić na umu je imao upravo gourmet putovanje do Mediterana i okuse koji teksturom i mirisom savršenom evociraju ljeto. Pri izradi koristio je artikle brenda Podravka, a kompletan recept donosimo u nastavku.

***
Rižoto sa morskim plodovima

Recept:

  • 300g Riže Arborio Zlato polje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 0.5l vode ili pilećeg temeljca
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 40g naribanog grana padana
  • 300g očišćenih repova kozica
  • 150g očišćenih dagnji

Priprema:

Na malo maslinovog ulja ispržiti sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk. Nakon 2 minute dodati očišćene morske plodove i pržiti 4-5 minuta. Potom dodati rižu i čašu vode.
Sve izmiješati i sačekati da se voda ukuha, potom dodati ponovo vodu i izmiješati. Miješati konstantno dok se ne ukuha voda. Pred kraj začiniti sa 1/2 male kašike Vegeta Natur Mediteran i prstohvatom Vegeta Maestro crnog papra te dodati sir. Servirati uz svježe začine i po želji dodati sira.

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!