TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 5.8.2021.

Postoji li slađi početak dana od ukusnih, prozračnih američkih palačinki za čiju nam pripremu treba tek par minuta, a koje su obogaćene kremastim čoko namazom i hrskavim dodacima?

Vikendi su rezervirani za slastice čija priprema okuplja cijelu obitelj, a degustacija je ritual poseban kao i priprema. 

Upravo smo kreirajući Bonjour.cookbook željeli predstaviti jela koja će potaknuti hedonizam koji ćete kreirati unutar vaša četiri zida.
Kuharicu unutar koje se krije i ovaj recept možete besplatno preuzeti klikom ovdje, a i u nastavku vam donosimo detalje recepta kojeg je bh food bloger Hajrudin Šišić osmislio uz Podravka proizvode koji će imati posebno mjesto u svakoj kućnoj ostavi.

Recept: ⠀

  • 3 jaja⠀
  • 300g brašna⠀
  • 50ml ulja⠀
  • 300ml mlijeka⠀
  • 1 Dolcela prašak za pecivo⠀
  • 70g šećera ⠀
  • Linolada Kokos i Linolada Pillows 
  • 1 Dolcela vanilin šećer

Priprema: ⠀

Jaja umutiti pjenasto i dodavati postepeno mlijeko, ulje, šećer, brašno i Dolcela prašak za pecivo. Potrebno je da dobijete smjesu malo gušću nego za klasične palačinke. Potom dodati i Dolcela vanilin šećer. Priprema odnosno pečenje palačinki isto je kao i za klasične (minutu s obje strane).
Veličinu palačinki pripremiti po želji. 
Svaku palačinku premazati s Linoladom i posuti s Linolada Pillows za neodoljivu hrskavost. 

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!