Provjereno najbolji recept za pizzu Napoletana + ideja za najpoželjniju ljetnu slasticu! - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Provjereno najbolji recept za pizzu Napoletana + ideja za najpoželjniju ljetnu slasticu!

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
4.8.2021.

Pizza je jedno od omiljenijih jela koje se priprema brzo, a u čijim se okusima i aromama uživa dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojila nas je svojom hrskavom korom, svježim sastojcima, sočnim sosom i jednostavnom pripremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasik koji obožavaju Talijani, ali i nepca gurmana diljem svijeta upravo je pizza Napolitana.

Recept za najukusniju pizzu koju preporučamo da poslužite uz sladoled od ruby čokolade, krije se upravo u Bonjour.cookbook Summer 2021 koju možete besplatno preuzeti klikom ovdje.
Bh food bloger Hajrudin Šišić podijelio je s nama jednostavan, no, osvježavajući i ukusan recept u kojem je koristio Ledo proizvode koji će naći mjesto u svakoj kućnoj ostavi.
Detaljnije upute donosimo i u nastavku članka.

Recept:

  • Ledo tijesto za pizzu
  • 500ml pasiranog paradajza
  • mala glavica crvenog luka
  • 3 čehna bijelog luka
  • prstohvat soli, šećera i bibera
  • Mozarella sir
  • Svježi bosiljak
  • Malo maslinovog ulja
  • Začini: malo soli i bibera

Priprema:

Usitnite crveni i bijeli luk te ga kratko prepržite na maslinovom ulju. Zatim dodajte pasirani paradajz i izmiješajte. Nakon 2 minute kuhanja dodati začine i nastaviti kuhanje otprilike 5 minuta ili dok ne dobijete sos željene gustoće. Ostaviti da se ohladi.

Ledo tijesto premazati sa jednom kutljačom paradajz sosa sve do 3cm od ruba tijesta. Preko sosa dodati rezani mozarella sir i začine po želji. Rub tijesta odnosno pizze premazati sa maslinovim uljem. Zagrijati rernu na 250 stepeni Celzijusa. Zatim ubaciti pizzu na metalnom plehu i peći 8-10 minuta, ovisno koliko hrskavu koricu želite.

Idealni desert nakon pizze? Neodoljivi sladoled od ruby čokolade!



***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper

Povezani članci

Najpopularniji članci