Recept za ukusnu, kremastu raw tortu sa šumskim voćem koju ćete pripremiti za 15 minuta
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETPojedine ljetne arome želimo što zadržati na našem meniju. Upravo među njih se ubraja neodoljiv spoj šumskog voće i lagane kreme koja budi sva nepca.
Podjednako, u fokusu naše pripreme su ona jela koja ne zahtijevaju dugu pripremu, zbog čega su raw torte, kada govorimo o slasticama, savršen izbor.
Za pripremu ove torte trebat će vam tek petnaest minuta, svojim izgledom će oduševiti sve goste, a sigurni smo da će tražiti i tanjur više. U nastavku donosimo detaljan recept koji je Harry Cooper uz dmBio artikle osmislio za Bonjour.cookbook, a unutar koje se nalazi još mnoštvo podjednako ukusnih receptura. Preuzmite je već danas klikom OVDJE.
Recept:
- 200g dmBio badema
- 4-5 dmBio suhih hurmi/datulja
- 2-3 velike kašike dm Bio kokosovog ulja
- 300g dmBio indijskih oraščića
- 400ml dmBio kokosovog napitka
- 300g šumskog voća po želji (borovnice, maline, kupine, jagode)
- 1 velika kašika dmBio zaslađivača (dmBio agava sirup ili dmBio javorov sirup)
Priprema:
U multipraktiku samljeti bademe, datule i kokosovo ulje. Smjesu utisnuti u papirom obložen kalup. Indijske oraščiće (koje ste prethodno natopili u vodi 2-3 sata ili idealno preko noći) iscijediti i samljeti zajedno sa kokosovim napitkom. Dodati zaslađivač po želji (med, agava, javorov sirup). Preliti smjesu oraščića i kokosovog napitka u kalup. Prebaciti kalup sa sirovom tortom u zamrzivač na 2 sata. Pred serviranje izblendati svježe šumsko voće i preliti preko sirove torte ili dekorisati sa svježim voćem.
***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper