TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 5.8.2021.

Pojedine ljetne arome želimo što zadržati na našem meniju. Upravo među njih se ubraja neodoljiv spoj šumskog voće i lagane kreme koja budi sva nepca.

Podjednako, u fokusu naše pripreme su ona jela koja ne zahtijevaju dugu pripremu, zbog čega su raw torte, kada govorimo o slasticama, savršen izbor. 

Za pripremu ove torte trebat će vam tek petnaest minuta, svojim izgledom će oduševiti sve goste, a sigurni smo da će tražiti i tanjur više. U nastavku donosimo detaljan recept koji je Harry Cooper uz dmBio artikle osmislio za Bonjour.cookbook, a unutar koje se nalazi još mnoštvo podjednako ukusnih receptura. Preuzmite je već danas klikom OVDJE.

Recept: 

  •  200g dmBio badema
  •  4-5 dmBio suhih hurmi/datulja
  •  2-3 velike kašike dm Bio kokosovog ulja
  •  300g dmBio indijskih oraščića
  •  400ml  dmBio kokosovog napitka
  •  300g šumskog voća po želji (borovnice, maline, kupine, jagode) 
  • 1 velika kašika dmBio zaslađivača (dmBio agava sirup ili dmBio javorov sirup) 

Priprema:

U multipraktiku samljeti bademe, datule i kokosovo ulje. Smjesu utisnuti u papirom obložen kalup. Indijske oraščiće (koje ste prethodno natopili u vodi 2-3 sata ili idealno preko noći) iscijediti i samljeti zajedno sa kokosovim napitkom. Dodati zaslađivač po želji (med, agava, javorov sirup). Preliti smjesu oraščića i kokosovog napitka u kalup. Prebaciti kalup sa sirovom tortom u zamrzivač na 2 sata. Pred serviranje izblendati svježe šumsko voće i preliti preko sirove torte ili dekorisati sa svježim voćem. 

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!