Sočan i ukusan curry sa slanutkom u thai curry sosu koji će lako napraviti i početnici
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETCurry je mješavina začina uz koju svaka gourmet priča dobije dozu karaktera.
Možete ga dodati glavnim sastojcima u jelu, a posebice ga volimo jer, uz prave trikove, dobijemo egzotično jelo gotovo za nešto više od pola sata.
Pri izradi ovog recepta, na umu smo imali kreiranje prepoznatljivog azijskog jela koje ne sadrži meso, a donosi miks ukusnih i zdravih namirnica.
Recept za curry sa slanutkom u thai curry sosu pronaći ćete kao dio Bonjour.cookbook unutar koje se nalaze i brojne druge sjajne ideje za pripremu slanu i slanih jela. Već danas ju možete preuzeti besplatno online na vaše pametne uređaje, a kompletan recept Harry Coopera koji je pri izradi koristio dmBio artikle, donosimo u nastavku.
Recept:
- 200g dmBio slanutka
- 1 manji crveni luk
- 2-3 čehna bijelog luka
- 1 mrkva
- 1 velika paprika
- Maslinovo ulje dmBio
- 200ml kokosovog mlijeka
- 1 teglica dmBio Thai Curry umaka
- Začini po želji (malo soli, bibera)
- 150g riže
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko ispržiti sitno sjeckani crveni luk, bijeli luk i mrkvu. Potom dodati ocijeđeni slanutak iz teglice i kokosovo mlijeko.
Miješati 3-4 minute i potom u tavu dodati Thai Curry umak. Po želji dodatno začiniti i skuhati rižu.
Servirati u dubokom tanjuru preko riže uz dodatak svježih začina.
***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članci
Foto: Harry Cooper