TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 10.12.2021.

Vrijeme darivanja još uvijek traje, a prekrasnih poklona u našem Bonjour.blagdanskom darivanju ne nedostaje.

Za savršeno uživanje u zimskim i blagdanskim čarolijama, udružili smo se sa našim prijateljima iz Fina Vina te nekoga od vas odlučili obradovati vrhunskim crvenim vinom - Cabernet Sauvignon.

Zašto baš crveno vino? U toku zime preporučuje se ispijanje baš ovog vina!

Upoznajte vrhunsko crveno vino Cabernet Sauvignon!

Miris i tanini kod Cabernet Sauvignona Zanut su srednje izraženi. Malo jednostavniji voćni cabernet koji je za svaku priliku, a ima potencijal starenja do 5 godina. Karakteristike ovog vina su duboka rubin boja te okus po tamnom, crvenom voću. Preporučuje se uz jela od govedine te uz nešto začinjenija jela.

Osvoji bocu Cabernet Sauvignon vina u Bonjour.blagdanskom darivanju na Facebooku i Instagramu!

Kako biste sudjelovali u Facebook i Instagram darivanju, potrebno je da:

  • u komentarima ispod ove objave na Facebooku i Instagramu otkrijete zašto vam se sviđa ovo vino..
  • a mi ćemo slučajnim odabirom putem Random aplikacije izabrati dobitni komentar!
  • Igramo se do petka, 24.12. u 10:00h kada u komentarima ispod Facebook i Instagram objave darivanja objavljujemo dobitnika.

Nagradu mogu osvojiti samo Bonjour.ba Facebook fanovi i Bonjour.ba Instagram pratitelji iz BiH. Sretno!

* * *
Naslovna fotografija: Zanut 


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!